FOLLOW US: facebook twitter

Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο της Ηλείας

Ημερομηνία: 08-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

odiko-diktyo-autopsia-katsΣε εξέλιξη εργολαβίες ύψους άνω των 9,5 εκατ. ευρώ – Αυτοψία Κατσιφάρα χθες στο δήμο Πηνειού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη συντήρηση και την οδική ασφάλεια των οδικών αξόνων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με έργα που ξεπερνούν τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, Περιφερειακούς Συμβούλους και υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας, πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία του έργου συντήρησης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού δικτύου της Ηλείας για την περίοδο 2014 – 2016 και συγκεκριμένα στους άξονες Γαστούνη – Βαρθολομιό – Λ. Κυλλήνης, Βαρθολομιό – Νεοχώρι και Δήμητρα – Μάχου – Κάστρο – Κυλλήνη. Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή γίνεται ο καθαρισμός των ερεισμάτων στο δρόμο Κάστρο – Κυλλήνη και η κατασκευή του ασφαλτοτάπητα επί του επαρχιακού δρόμου.

«Με επιμονή και μεθοδικότητα συνεχίζουμε να συντηρούμε το οδικό δίκτυο. Πλέον μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουμε καταφέρει να υλοποιούμε έργα συντηρήσεων», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας. «Δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρούμε αυτά τα ποσά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Τα καταφέραμε όμως γιατί δουλέψαμε, διεκδικήσαμε, κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και τα καταφέραμε. Πρέπει να πιάνει τόπο κάθε ευρώ που δαπανούμε, καθώς προέρχεται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού» σχολίασε και κατέληξε ο Περιφερειάρχης: «Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε έργα για την περιοχή μας και τους συμπολίτες μας». Σημείωσε πως συνεργάστηκε με την Τροχαία και τις τοπικές αρχές για την επιλογή των σημείων παρεμβάσεων.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρακολουθούμε την εξέλιξη μιας εργολαβίας που τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και βλέπουμε ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή. Αυτό θέλαμε να κάνουμε. Δεν θέλαμε να κατακερματίσουμε μια εργολαβία σε πολύ μικρότερα κομμάτια παρέμβασης Τρέχουμε όπου απαιτείται και αντιμετωπίζουμε τα στοχευμένα προβλήματα. Αλλά εδώ το έργο έχει μια συγκεκριμένη στόχευση. Η εικόνα της περιοχής ιδιαίτερα σε μια τουριστική περίοδο, σε ένα ιδιαίτερο μέρος του νομού, ίσως με τον υψηλότερο βαθμό τουρισμού, ήταν στην πρώτη στόχευσή μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Ο Τουρισμός είναι από τις μεγάλες προτεραιότητες του νομού και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε».

Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, για την υλοποίηση και τη συνέπεια των δεσμεύσεών τους. Συμπλήρωσε δε πως θα γίνει άλλη μια παρέμβαση σε γέφυρα με πολλά προβλήματα στη Γλύφα, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και η ηλεκτροδότηση του κόμβου της Λυγιάς. Σε ότι αφορά μελέτες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για την επικαιροποίηση της οδού Γαστούνης –Βαρθολομιού και για τον παραλιακό άξονα που θα συνδέσει την Κουρούτα με το Αρκούδι. «Είμαστε στη διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου ώστε να γίνει η επικαιροποίηση της μελέτης και να εντάξουμε το έργο σε κάποιο πρόγραμμα» σχολίασε ο κ. Καστρινός που συμπλήρωσε πως η περιοχή έχει προοπτικές για μεγάλα πράγματα μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και θα υπάρξει σύντομα συνάντηση με τους επαγγελματίες για να εξεταστούν τα δεδομένα.

Ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στην προτεραιότητα της Περιφέρειας, τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου σημειώνοντας πως «έχει χαθεί κάθε χρονοδιάγραμμα και δέσμευση. Ζητάμε σύντομα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για όλες τις εργολαβίες. Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε την υλοποίηση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για την Περιφέρειά μας. Οι πολίτες της Ηλείας και της Αχαΐας ζητούν σεβασμό, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες».

Τέσσερα έργα σε εξέλιξη

Πέρα από το παραπάνω έργο που επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε εξέλιξη βρίσκονται για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, επιπλέον τέσσερα έργα:

  1. Συντήρηση – οδική ασφάλεια Ε.Ο. Δικτύου Ν. Ηλείας 2014-2016, με το υποέργο: Συντήρηση Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Θολό-Ν. Φιγαλεία-Επικ.  Απόλλων και Επικ.  Απόλλων-Ανδρίτσαινα-Όρια Ν. Ηλείας Ετών 2015-2016», προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
  2. Αποκατάσταση κατολισθήσεων στον Επαρχιακό Δρόμο Πύργου – Οινόης, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
  3. Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια Ε.Ο Δικτύου Ν. Ηλείας έτος 2014, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
  4. Συντήρηση – Οδική Ασφάλεια Ε.Ο. Ν. Ηλείας ετών 2014-2016 (σε συνέχεια του π.κ. 2013ΕΠ00100014), Υποέργο: «Συντήρηση – Οδική ασφάλεια επαρχιακού οδικού δικτύου   των Δ. Κρεστένων – Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως  Ν. Ηλείας ετών 2015 -2016», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος