FOLLOW US: facebook twitter

Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο Επαρ. Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 11-05-2023 | Συντάκτης:

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου σε Γούμερο και Αγ. Γεώργιο Πύργου

Σημαντικά έργα που στόχο έχουν τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Επαρχιακό Δίκτυο, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σε αρκετές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους. Μεταξύ αυτών, είναι οι Τ.Κ Γουμέρου και Αγίου Γεωργίου Πύργου, τις οποίες επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

Στην Τ.Κ Γουμέρου ο κ.Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αριστείδη Γαβριλόπουλο λαμβάνοντας αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας Νάνσυ Παναγιωτοπούλου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Στην είσοδο του χωριού είχαν σημειωθεί εκτεταμένες καθιζήσεις και κατολισθήσεις, εγκυμονώντας σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Ο κίνδυνος αυτός έχει πλέον αποσοβηθεί, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος «…οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν θωρακίσει το σημείο και με την ολοκλήρωσή τους, αποκαθίσταται πλήρως η ασφαλής διέλευση και κυκλοφορία των οχημάτων και συνακόλουθα το αίσθημα ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς». Σύμφωνα με τη μελέτη, έγινε μετατόπιση του οδικού άξονα προς τα ανάντη και έχει κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης, ενώ κατάντη – σε όλο το μήκος της παρέμβασης – έχει κατασκευαστεί διπλή σειρά συρματοκιβωτίων (σαρζανέτ), και θα ακολουθήσει ασφαλτόστρωση, καθώς επίσης οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Η επικίνδυνη στροφή στον Άγιο Γεώργιο Πύργου

Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης την Τ.Κ Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική παρέμβαση επί του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Πύργος – Οινόη, επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα και απαίτηση των προέδρων και κατοίκων, όχι μόνο του Αγίου Γεωργίου αλλά και των όμορων κοινοτήτων και οικισμών (Κουζουλίου, Αγίων Αποστόλων, Αμπελώνα, Ελαιώνα, Χειμαδιού κ.α), που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, για διαπλάτυνση του επικίνδυνου σημείου.

Πρόκειται για έργο βελτίωσης ορατότητας της επικίνδυνης στροφής, στην έξοδο της Τ.Κ Αγίου Γεωργίου (προς Οινόη), με επέκταση των υφιστάμενων τεχνικών, κατασκευή φρεατίου και τοίχου αντιστήριξης. Προβλέπεται επίσης – όπως εξήγησε η κα Παναγιωτόπουλου και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας – μετατόπιση του οδικού άξονα, και φυσικά νέα οδοστρωσία και σήμανση στο σημείο. Ο κ. Γιαννόπουλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τ.Κ Κώστα Ηλιόπουλο, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά, καθώς η παρέμβαση γίνεται κατόπιν δωρεάν παραχώρησης τμήματος ιδιοκτησίας του ιδίου, στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος