FOLLOW US: facebook twitter

Βελτιώνεται η κυκλοφορία στον δρόμο Ανδρίτσαινα-Μεγαλόπολη

Ημερομηνία: 24-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Καλύτερη και ασφαλέστερη θα είναι σε λίγους μήνες η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων από τη νότια ορεινή Ηλεία και στην Αρκαδία στην Επαρχιακή Οδό Ανδρίτσαινας-Μεγαλόπολης, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση της επέκτασης της γέφυρας στη θέση «Κόκκινο Σπήλαιο», έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την επέκταση του οδοστρώματος της οδού μέσω προσθήκης επιχωματωμένου οχετού διαστάσεων 4,00μ. * 6,00μ. στην παλαιά λιθόκτιστη γέφυρα που βρίσκεται επί της οδού Ανδρίτσαινας-Καρύταινας στη θέση «Κόκκινο Σπήλαιο», κοντά στον οικισμό της Ανδρίτσαινας.

Το υπό μελέτη έργο χωροθετείται στο βόρειο μέρος της Ηλείας, ανατολικά του δήμου Μεγαλόπολης και δυτικά του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Η θέση του έργου βρίσκεται δυτικά της Ανδρίτσαινας και σε απόσταση 1,2 χλμ από αυτήν επί του δρόμου προς Καρύταινα, σε απόσταση 26 χλμ από τον οικισμό της Καρύταινας. Πλησιέστεροι οικισμοί στην περιοχή του έργου είναι η Ανδρίτσαινα, το Κάρμιο, οι Μύλοι, η Θεισόα, τα Ρόβια, το Φανάρι και το Κουφόπουλο.

Το υπό μελέτη έργο δεν βρίσκεται εντός των ορίων των πλησιέστερων οικισμών και η περιοχή του έργου δεν εντάσσεται σε προστατευόμενη ζώνη. Η ευρύτερη περιοχή όπου εντάσσεται το υπό μελέτη έργο είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ορεινή ή ημιορεινή με δασικές εκτάσεις και η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου θα διευκολύνει την πρόβαση στον αυτοκινητόδρομο του «Μορέα».

Βασικός στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της οδού, όσον αφορά στην οδική ασφάλεια και την προστασία των χρηστών της, μέσω των προβλεπόμενων βελτιώσεων του γεωμετρικού σχεδιασμού αυτής, αλλά και του γενικότερου εκσυγχρονισμού της, όσον αφορά στη σήμανση και την ασφάλεια. Η υλοποίηση του έργου θα έχει σημαντικά θετικές επιπτώσεις τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς θα βελτιώσει τις υποδομές της περιοχής (ιδιαίτερα το οδικό δίκτυο της περιοχής) και κατ΄ επέκταση την  ποιότητα των μεταφορικών υπηρεσιών από την Ανδρίτσαινα προς τη Μεγαλόπολη και το αντίθετο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος