FOLLOW US: facebook twitter

“Βάζουμε όλοι πλάτη για να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας”

Ημερομηνία: 09-06-2022 | Συντάκτης:

Με το συμβούλιο των εργαζομένων συναντήθηκε ο Γ. Λυμπέρης, ο οποίος προαννήγειλε τη λειτουργία της νέας πτέρυγας και την έναρξη βασικών ιατρικών υπηρεσιών

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η επιστροφή της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας σε καθεστώς νοσοκομείου δευτεροβάθμιας περίθαλψης ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης που έκανε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, με το συμβούλιο των εργαζομένων του νοσοκομείου, σε συνέχεια των συναντήσεών του με την αναπλ. υπουργό Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.
Ο κ. Λυμπέρης προανήγγειλε τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι έχει ήδη δώσει τη σχετική εντολή ο κ. Καρβέλης, για να ξεκινήσει η προεργασία.

«Κάναμε επίσημη συνάντηση με το συμβούλιο εργαζομένων για να δρομολογήσουμε τα συμφωνηθέντα. Αυτά που επιβεβαιώσαμε με τον κ. Καρβέλη είναι ότι ξεκινά η λειτουργία της νέα πτέρυγας. Προς αυτό εδόθησαν προφορικά οι οδηγίες από τον ίδιο παρουσία μου και θα ακολουθήσει γραπτή εντολή για να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία προετοιμασίας για τη λειτουργία της», δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η λειτουργία τόσο των τακτικών ιατρείων όσο και των έκτακτων.

«Έχει δοθεί πρόγραμμα τακτικών ιατρείων, το οποίο μένει με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ να εφαρμοστεί και να αρχίσουν να λειτουργούν τα τακτικά. Εννοείται πως τα έκτακτα, όπως γίνονται σήμερα στο παλιό νοσοκομείο, θα γίνουν οργανωμένα και με πλήρη κάλυψη από τους γιατρούς Γενικής Ιατρικής και από του αγροτικούς γιατρούς στη νέα πτέρυγα. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή, ώρα και μέρα, κάποιος άνθρωπος έχει ανάγκη να ζητήσει βοήθεια για το πρόβλημά του στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, θα βρει γιατρούς στα Επείγοντα. Εκεί θα δουλέψει και η Μονάδα Ημερήσις Φροντίδας, γνωστή στον κόσμο ως Βραχεία Νοσηλεία», ανέφερε.

Όσον αφορά τα χειρουργεία, ο δήμαρχος Ήλιδας τόνισε πως για αρχή συμφωνήθηκε να γίνονται μία φορά την εβδομάδα (πιθανότατα κάθε Τρίτη) προγραμματισμένες επεμβάσεις, χειρουργικές και ορθοπαιδικές.

«Προς τούτο θα επανέλθει η αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο, για να καλύψει όλα αυτά τα χειρουργεία και ρυτγα και συγχρόνως θα επανέλθει και το υπόλοιπο προσωπικό γι ανα υποστηρίξουν όλη αυτή τη λειτουργία. Αυτά είναι τα ελάχιστα –για αρχή- για την επανεκκίνηση της λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αυτά συμφωνήσαμε, αυτά είπαμε και για αυτά έδωσε εντολή ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Συμφωνήσαμε με τους εργαζομένους του Νοσοκομείου να βάλουμε όλοι πλάτη και με το παραπάνω για να υλοποιηθούν αυτές οι δράσεις», είπε ο κ. Λυμπέρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος