FOLLOW US: facebook twitter

Βατόπουλος: Ό,τι ήταν να δώσει το lockdown το έδωσε

Ημερομηνία: 17-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αλλαγή στρατηγικής προτείνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, εκτιμώντας ότι το lockdown δεν μπορεί πλέον να αποδώσει κάτι περαιτέρω.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ANT1 εξήγησε ότι υπάρχει στο εσωτερικό της επιτροπής συζήτηση για αλλαγή ρότας, καθώς ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε το lockdown και οι αντοχές πολιτών και οικονομίας είναι περιορισμένες.

«Καλό είναι, επειδή η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, να αλλάξουμε τη στρατηγική, με αύξηση των τεστ (…), με ιχνηλάτηση και επίταση της ενημέρωσης για σωστή χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, συν τηλε-εκπαίδευση και τηλεργασία» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «επειδή το συνεχές lockdown ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, σκόπιμο να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Ωστόσο είναι οξύμωρο να συζητείται τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση».

Μίλησε και για το εμβόλιο της AstraZeneca εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν πραγματικά δεδομένα που να συνδέουν το εμβόλιο με τις θρομβώσεις και προσθέτοντας ότι τα περιστατικά είναι ελάχιστα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος