FOLLOW US: facebook twitter

Βαθιά θλίψη για τον πρόωρο χαμό του καλλιτέχνη φωτογράφου και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γιώργου Σωκράτη Κοσμόπουλου

Ημερομηνία: 06-10-2022 | Συντάκτης:

Βαθιά θλίψη και συγκίνηση διακατέχει την κοινωνία στα Ολύμπια για τον πρόωρο χαμό του καλλιτέχνη φωτογράφου και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γιώργου Κοσμόπουλου του Σωκράτους.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του εκλιπόντος ο αντισυμβατικός και αταλάντευτα ασυμβίβαστος τρόπος ζωής του, θα παραμείνει άρτια και θα κουβεντιάζεται στην Ολυμπία -την οποία υπεραγαπούσε και λάτρευε. Θα θυμόμαστε τη θαρραλέα αυτή καθημερινή του στάση για το γκρέμισμα καθεστωτικών αντιλήψεων αλλά και πολιτικάντικων υποκριτικών συμπεριφορών.

Ως μάχιμος και δραστήριος δημοσιογράφος και εκδότης, ως πρωτοποριακός και φιλότεχνος φωτογράφος -γνωστές στην παγκοσμιότητα οι εξαιρετικές καλαίσθητες και μοναδικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του- αλλά και ως απλός και αξιοπρεπής επιχειρηματίας, πάλεψε ανιδιοτελώς για τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας, τιμώντας τους αγώνες του.

Αναδεικνύοντας και εστιάζοντας με αξιοθαύμαστη οργανωτικότητα και πρωτοτυπία θέματα Ολυμπιακά και πανανθρώπινα, μνημειακού αλλά και λαογραφικού περιεχομένου, άγγιζε με ευθύτητα ευρύτερα θέματα ιστορικού ενδιαφέροντος, μορφές αγωνιστών της Επανάστασης το 1821, των ηρώων των αγώνων του λαού μας αλλά και θέματα λαϊκών ταξικών κοινωνικών διεκδικήσεων του, καθώς και θέματα της Εθνικής μας Αντίστασης.

Ο Γιώργος θα παραμείνει στη μνήμη μας. Θα ακούγεται και θα συζητιέται για το αστείρευτο χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο χιούμορ του -στάση ζωής- και την αριστερή Ελληνοπρέπειά του, όταν αντιμετωπίζοντας ακόμα και διώξεις αλλά και ανάρμοστες συντηρητικές συμπεριφορές, υπερασπιζόταν τη ζωή ως το τέλος!

Γιατί ο Γιώργος Κοσμόπουλος ήταν ανυποχώρητος στα μεγάλα κοινωνικά ιδανικά για μία κοινωνία διαφορετική!

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Βάσω και στα παιδιά του Σπάρτακο, Ολυμπιάδα και Δανάη.

Να είναι πάντα περήφανοι για αυτόν!

Με τιμή

Γιώργος Γεωργούλης

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος