FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Ζαχαρόπουλος: «Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αποπληρώσουν τις οφειλές σε πολλές δόσεις»

Ημερομηνία: 03-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Ο Δήμος Ήλιδας κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να μπορέσουν οι Δημότες, να αποπληρώσουν τις  οφειλές, -που δημιουργήθηκαν από το λάθος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να μην εκδώσει λογαριασμούς ύδρευσης από το 2018-, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους» δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Βασίλης Ζαχαρόπουλος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ Ζαχαρόπουλος, ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι του Δήμου Ήλιδας, μπορούν έως τα τέλη του 2019, με αίτησή τους να ενταχθούν σε πρόγραμμα ευνοϊκής ρύθμισης των οφειλών τους και να τις αποπληρώσουν σε πολλές δόσεις, με 20 ευρώ ως ελάχιστο ποσό της κάθε δόσης.

Ζητώντας από τους πολίτες και πάλι «ένα μεγάλο συγνώμη εκ μέρους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής» για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, εξήγησε «εξαιρετικά σοβαρούς» όπως είπε, λόγους που οδήγησαν τον Δήμο στην απόφαση να βεβαιώσει και αποστείλει μαζικά τους λογαριασμούς ύδρευσης.

Απαντώντας δε σε όσους τον «κατηγόρησαν» πως η ίδια ακριβώς κατάσταση είχε συμβεί και το μακρινό 2014, είπε «Εάν εμείς κάναμε, όπως λένε, λάθος το 2014 έπρεπε να το επαναλάβουν και αυτοί μετά από 5 χρόνια; Αλίμονο σε αυτούς που βαδίζουν με βάση τα υποτιθέμενα λάθη του παρελθόντος!».

«Βεβαιώσαμε τους λογαριασμούς για να ενταχθούν οι δημότες στην ευνοϊκή ρύθμιση»

Ξεκινώ με το προφανές, ανέφερε ο κ Ζαχαρόπουλος «δηλαδή πως θα πρέπει από εδώ και στο εξής να επιστρέψει η κανονικότητα στο Δήμο Ήλιδας, με την έγκυρη και έγκαιρη αποστολή των λογαριασμών ύδρευσης, ώστε το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση να τους αποπληρώνει στην ώρα τους».

Επίσης, συμπλήρωσε «για να μπορέσουν οι δημότες μας να τύχουν της ευνοϊκής ρύθμισης για την σταδιακή αποπληρωμή της οφειλής, θα έπρεπε εμείς να βεβαιώσουμε τα χρέη ως και τις 29 Νοεμβρίου 2019».

«Οι τρόποι αποπληρωμής της οφειλής»

Σε ότι αφορά τους τρόπος και το χρονοδιάγραμμα  αποπληρωμής των οφειλών ο κ Ζαχαρόπουλος ανακοίνωσε «εκδώσαμε τους λογαριασμούς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα καθορίσαμε τον τρόπο πληρωμής. Για τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Αμαλιάδας, ο 1ος λογαριασμός του 2018 θα πληρωθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2019. Ο 2ος λογαριασμός του 2018 για τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Πηνείας, έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2020. Ο 1ος λογαριασμός του 2019 για τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Πηνείας έως τις 30 Απριλίου 2020. Ο 4ος  του 2018 για την πόλη της Αμαλιάδας, θα πληρωθεί έως και τις 30 Δεκεμβρίου του 2019 μετά την παράταση που θα δοθεί από το ΔΣ Ήλιδας. Ο 1ος λογαριασμός του 2019 για την Αμαλιάδα θα λήξει έως και την 31η Ιανουαρίου του 2020, ο 2ος έως την 31 Μαρτίου του 2020 και ο 3ος του 2019 έως την 31η Μαΐου του 2020.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος