FOLLOW US: facebook twitter

Βασίλης Γιαννόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας: «Θα είμαστε δίπλα στους Δημάρχους για να βγάλουμε το Νομό από το τέλμα»

Ημερομηνία: 06-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Εγκαινίασε τις συναντήσεις του, υποδεχόμενος τον Δήμαρχο Πύργου

Τις συναντήσεις και τις επαφές τους με τους Δημάρχους της Ηλείας, εγκαινίασε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος υποδεχόμενος στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Νίκο Ψάρρη.

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο ίδιος θα είναι δίπλα του όπως και σε όλους τους Δημάρχους της Ηλείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα ζητήματα και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα σήμερα που εγκαινιάζω τις συναντήσεις μου και τις επαφές μου με τους δημάρχους της Ηλείας, με τον Δήμαρχο Πύργου, ένα καταξιωμένο γιατρό και επιστήμονα με μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση. Βούληση του περιφερειάρχη και των υπολοίπων από εμάς, είναι να πάμε τον τόπο παραπέρα, να σχεδιάζουμε την αναπτυξιακή πορεία για το μέλλον και να φύγουμε από τις καταστάσεις που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το τέλμα. Η περιφέρεια θα είναι αγωγός στο σχεδιασμό, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες υλοποιήσεις και όλοι μαζί να συμβάλουμε, να συνεργαστούμε πάνω απ’ όλα για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για αυτό τον τόπο. Πέρα από αυτό, είναι χαρά για μένα, που καλωσορίζω τον καλό φίλο και συνάδελφο, αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδημητρίου. Πραγματικά είναι μεγάλη χαρά να βλέπω καταξιωμένους συναδέλφους και καλούς φίλους να αναλαμβάνουν πόστα ευθύνης και να εγκαινιάζουν τη δική τους πορεία στην αυτοδιοίκηση».

«Οι άνθρωποι της Περιφέρειας μοχλοί πίεσης του τόπου»

«Τηρούμε την θεσμική ευπρέπεια και τάξη. Η κοινωνία είναι οργανωμένη σε θεσμούς και μόνο μέσα από την νομιμοποίηση τη θεσμική μπορούμε να πάμε μπροστά τα μεγάλα θέματα του τόπου μας» είπε ο κ. Αντωνακόπουλος τονίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας λαϊκός καταξιωμένος θεσμός στη συνείδηση των πολιτών και η όποια ανάπτυξη της Ηλείας κατά μείζονα λόγο οφείλεται στην αυτοδιοίκηση.

«Ο παλαιοκομματισμός σαν νοοτροπία, δυστυχώς σε αυτό τον τόπο υπάρχει ακόμα. Πολλοί θεωρούν ότι είναι το κέντρο της γης πολιτικά ενώ δεν είναι έτσι, έχουν ξεπεραστεί αυτά τα μοντέλα πολιτικής. Η περιφέρεια πρέπει να διαφυλάξει μια γραφειοκρατική επικίνδυνη πορεία που μπορεί να υπάρξει, γιατί τα κέντρα αποφάσεων μεταφέρονται από τους Νομούς στα κέντρα, υπάρχει ένας υδροκεφαλισμός. Αυτό είναι ένας κίνδυνος και αυτή η φρεσκάδα του θεσμού να πέσει σε γραφειοκρατία. Είμαστε εδώ για να το θυμίσουμε αυτό και να λέμε ότι οι δικοί μας άνθρωποι, που είναι στην περιφέρεια, είναι οι μοχλοί πίεσης του τόπου στα κέντρα των αποφάσεων. Στα περιφερειακά προγράμματα και στις κατανομές, δεν έχουμε καλή εμπειρία από την ΠΔΕ. Σε όλες τις κατανομές το 1/3 είναι στο ΠΕΠ, ενώ στα προγράμματα τα τομεακά είμαστε απόντες. Δηλαδή είμαστε δίκαιοι στην μοιρασιά της φτώχιας, και στον πλούτο υπήρχε η εύνοια προς την Πάτρα. Αυτή είναι η ιστορία της ΠΔΕ με ότι πολιτική τεκμηρίωση μπορεί να γίνεται στα προηγούμενα κόμματα. Η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να το ανατρέψει αυτό και να δώσει τη δυνατότητα, γιατί τα τομεακά προγράμματα τα μοιράζει η κυβέρνηση. Αυτό το άσχημο που έχουμε κληρονομήσει, όπου οι έδρες των περιφερειών είναι σε όλα τα τομεακά προγράμματα και οι φτωχοί συμπέθεροι είναι οι Νομοί που παίρνουν το 1/3 πρέπει να σταματήσει. Αν θέλουμε με το καλημέρα να κάνουμε κάτι είναι αυτό» είπε και σχολίασε πως η συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια θα κριθεί στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα- Πύργος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος