FOLLOW US: facebook twitter

Β. Αναστασόπουλος: «Να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας»

Ημερομηνία: 19-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο νέος προπονητής του Σ.Ε.Φ.Α. μίλησε στην «Πρωινή» για την προτεραιότητα που υπάρχει, αλλά και για τον μακροπρόθεσμο στόχο των «κιτρινόμαυρων»


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Βασίλης Αναστασόπουλος ανέλαβε το Σ.Ε.Φ.Α. Ανδραβίδας στη θέση του Σάκη Κουκουζέλη και την Τετάρτη προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα. Ο 55χρονος Αχαιός coach θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Σ.Ε.Φ.Α. στο δύσκολο παιχνίδι της Δευτέρας με την Γαλήνη στην Πάτρα, μια ομάδα που συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Ο Βασίλης Αναστασόπουλος μίλησε χθες στην «Πρωινή» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Σ.Ε.Φ.Α. τονίζοντας πως η ομάδα έχει αξιόλογους παίκτες και θα πρέπει πρωτίστως να αλλάξει η ψυχολογία: «Καταρχάς το υλικό είναι πολύ αξιόλογο. Υπάρχουν τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά θεωρώ πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο πολύ αγωνιστικό όσο ψυχολογικό. Πρέπει να εστιάσουμε πολύ στο να ανεβάσουμε την ψυχολογία των παιδιών και με καινούριες ιδέες που θα βάλουμε μέσα στο παιχνίδι, οι οποίες πρέπει να συνοδευτούν από κάποιες νίκες, να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας. Το πρόγραμμα δεν βοηθάει, όπως δεν βοηθούν και οι τραυματισμοί του Νικολόπουλου, του Κορακιανίτη και του Σακελλαρίου, που δεν προπονήθηκαν την Τετάρτη. Τα πράγματα είναι δύσκολα ενόψει του αγώνα της Δευτέρας, η Γαλήνη είναι πολύ καλή ομάδα, την είδα την Δευτέρα (σ.σ. στο παιχνίδι με τη Νίκη Προαστίου), είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το υλικό πάντως είναι πολύ αξιόλογο και επειδή είδα τρεις ανθρώπους που με επισκέφτηκαν στην Πάτρα και έδειξαν πολύ μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για το Σ.Ε.Φ.Α. από αυτά που μου περιέγραψαν και είδα και στην προπόνηση της Τετάρτης 5 άτομα που αγαπούν πολύ την ομάδα, θεωρώ πως και για τους παίκτες και για αυτούς τους ανθρώπους της Διοίκησης πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξαναρθεί το χαμόγελο, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει λίγο “συννεφιά”».

Για τον στόχο που έχει τεθεί μαζί με την Διοίκηση, ο Βασίλης Αναστασόπουλος ανέφερε: «Έχουν χαθεί κάποια παιχνίδια και η ομάδα θα είναι ευχαριστημένη αν τερματίσει στις πρώτες πέντε-έξι ομάδες. Αυτό έχουμε πει με την Διοίκηση. Αυτή τη στιγμή, όμως, προέχει να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας και να βρεθούν κίνητρα. Να επανέλθει το οικογενειακό κλίμα, ένα κλίμα αλληλοβοήθειας μεταξύ των παικτών, ενθάρρυνσης του πάγκου προς αυτούς που παίζουν μέσα, για να αλλάξει η ρότα της ομάδας».

Την Δευτέρα στις 8μ.μ. στο Κλειστό της Αλεξιώτισσας, το Σ.Ε.Φ.Α. θα αντιμετωπίσει την Γαλήνη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΗ. Η συμμετοχή του Θανάση Νικολόπουλου, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Κεραυνό Αιγίου, είναι αμφίβολη, ενώ οι Κορακιανίτης, Σακελλαρίου που αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, το πιθανότερο είναι να αγωνιστούν κανονικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος