FOLLOW US: facebook twitter

Βασιλική Παπαχριστοπούλου: Ροφήματα που αδυνατίζουν!

Ημερομηνία: 14-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Θα αναφερθούμε στα Smoothies ή αντιοξειδωτικά ποτά ή αλλιώς ORAC drinks.

Πρόκειται για ροφήματα τα οποία μπορούν να σας δώσουν ένα σύνολο ωφελημάτων όπως για παράδειγμα θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος , θα αυξήσουν τα συνολικά επίπεδα της ενέργειάς σας, θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σας και θα δώσουν στο σώμα σας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες. Τα αντιοξειδωτικά ροφήματα μπορούν να θωρακίσουν την άμυνα του οργανισμού σας προλαμβάνοντας σας από πάρα πολλές ασθένειες όπως Καρδιαγγειακά, Νόσος του Parkinson ,Μικροβιακές λοιμώξεις, ασθένειες του κολλαγόνου, καρκίνος (πνεύμονα, δέρματος, πεπτικού, μαστού, προστάτη) διαβήτης, Μικροβιακές λοιμώξεις και πολλές άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες. Το οξειδωτικό στρες πρόκειται για την (υπερβολική οξείδωση οργανισμού όπου προκαλεί την γήρανση αλλά και την μετάλλαξη των κυττάρων).

Τα αντιοξειδωτικά ροφήματα φτιάχνονται από φρούτα και βότανα, τα οποία μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση.
Ξεκινήστε λοιπόν την μέρα σας με ένα smoothie για απόδοση στο μάξιμουμ με ενέργεια και για όσους αναζητούν την απώλεια βάρους βάλτε μέσα στην μέρα σας αντικαθιστώντας το πρωινό σας ή ακόμη και μερικές φορές την εβδομάδα το βραδινό σας πάντα σε συνδυασμό μια θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή με άσκηση.

Χυμός ORAC

Υλικά

½ ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι

½ μήλο

½ μπανάνα

1 κ.γ. τριμμένα φουντούκια

Λίγη κανέλα σε σκόνη

Διατροφικό σχόλιο:

“Έξοχη γεύση με σπουδαίες αντιοξειδωτικές ιδιότητες! Ιδανικός χυμός για άτομα με έντονη πνευματική εργασία, με δεδομένο ότι το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που περιλαμβάνονται ενισχύουν ιδιαίτερα την πνευματική διαύγεια και μνήμη”. Προσθέτοντας στους χυμούς ξηρούς καρπούς και κανέλα πολλαπλασιάζουν την αντιοξειδωτική απόδοση των χυμών ,προσθέτουν πολύτιμα ω-3 και ω-6 λιπαρά και ταυτόχρονα μειώνουν το γλυκαιμικό δείκτη τους, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία του μεταβολισμού τους.

Αντιοξειδωτικό ρόφημα με ρόδι

Υλικά

50 ml νερό

1 κ.γ. αποξηραμένο πράσινο τσάι ή βότανο της επιλογής σου

250 ml χυμό ρόδι

100 ml χυμό γκρέιπφρουτ

100 ml χυμό πορτοκάλι

10 ml χυμό λεμόνι

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γ. τριμμένη ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)

1 κ.γ. μέλι

Διατροφικό σχόλιο:

Ο χυμός ροδιού περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ για αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά ροφήματα .Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φυτικές ίνες και κάλιο.

Αντιοξειδωτικό ρόφημα φρούτων

Υλικά

1/2 μπανάνα

1/2 φλιτζ. φράουλες

2 ακτινίδια

2 ½ φλιτζ. γάλα με 1.5% λιπαρά

1 κ.σ. μέλι

Διατροφικό σχόλιο:

Το ακτινίδιο έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από κάθε άλλο φρούτο. Ο συνδυασμός με τις φράουλες, το μέλι και το γάλα εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και μειώνει τα επίπεδα οξειδωτικού στρες, αυξάνοντας την αντίσταση του οργανισμού απέναντι στους ιούς.

Αντιοξειδωτικός χυμός με καρότα

Υλικά

Χυμός από 4 καρότα

1 μήλο

1/4 κ.γ. τριμμένη ρίζα τζίντζερ

1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού

Διατροφικό σχόλιο:

Το μήλο, είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5γρ), βιταμίνες (C),αντιοξειδωτικά και μέταλλα πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό .Τα καρότα περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνουν την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά, για τον οργανισμό, είναι τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών. Το τζίντζερ Φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές του ιδιότητες, ,μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση, Bοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου

Τροπικό αντιοξειδωτικό ρόφημα

(Ανανάς, μάνγκο, παπάγια με γάλα σόγιας και πιπερόριζα)

Υλικά

1 φέτα ανανά

1/2 φλ. καθαρισμένο μάνγκο

1/2 φλ. καθαρισμένη παπάγια

3/4 φλ. γάλα σόγιας

1/3 κ.γ. τριμμένη ρίζα τζίντζερ

Διατροφικό σχόλιο:

Μία ακόμη τροπική πρόταση χυμού που αποτελεί τονωτική ORAC ένεση για την προστασία του οργανισμού. Χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ενδείκνυται να τον καταναλώνουμε μετά από το κυρίως γεύμα, χάρη στις χωνευτικές ιδιότητες της παπάγιας.

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ–ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος