FOLLOW US: facebook twitter

Βασιλική Παπαχριστοπούλου: Διατροφή πριν από γάμο για να είστε μια λαμπερή νύφη!

Ημερομηνία: 06-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ο γάμος είναι μια μοναδική στιγμή στη ζωή των γυναικών. Η εικόνα του σώματος και το βάρος παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ψυχολογία και τη διάθεσή τους. Για αυτό οι περισσότερες γυναίκες ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα διατροφής πριν τη μεγάλη ημέρα μαζί με τις υπόλοιπες προετοιμασίες του γάμου τους.

Η μέλλουσα νύφη εξαιτίας της επιθυμίας της να ενισχύσει την ομορφιά της και να δείχνει τέλεια στον γάμο, καταφεύγει ασυνείδητα σε δραστικές δίαιτες που υπόσχονται μια αξιοζήλευτη εμφάνιση σε μόλις λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο γεγονός. Ανεξάρτητα από την επιτυχία της απώλειας κάποιων κιλών, οι κακές αποφάσεις που ελήφθησαν στη διατροφή, μεταφράζονται σε άγχος, έλλειψη ενέργειας και ταλαιπωρημένο δέρμα, κάτι που φαίνεται στις φωτογραφίες και στη διάθεση που θα έχει στο γάμο.

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πότε λοιπόν πρέπει να ξεκινήσει διατροφή μια νύφη και τι θα πρέπει να προσέξει προκειμένου να λάμπει μέσα στο υπέροχο νυφικό της; Πολλές μέλλουσες νύφες αναρωτιούνται πόσο καιρό πριν από το γάμο θα πρέπει να μπουν στη διαδικασία μιας σωστής διατροφής και άσκησης. Ο χρόνος έναρξης της προσπάθειας είναι πολύ σημαντικός και εξαρτάται από το σύνολο των κιλών που πρέπει να χαθούν Προκειμένου να ξεκινήσει μια νύφη στο σωστό χρόνο και να αποφύγει τις ακραίες και στερητικές δίαιτες, θα πρέπει να έχει στο μυαλό της ότι μια σωστή απώλεια είναι 2-4 κιλά τον μήνα ή αλλιώς 0.5-1 κιλό την εβδομάδα. Ο στόχος της απώλειας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικός, για να μην υπάρξει απογοήτευση αν στο τέλος δεν επιτευχθεί.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ :Η καλύτερη διατροφή για το σώμα είναι η ισορροπημένη διατροφή, δηλαδή η κατανάλωση τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων. Βασικές οδηγίες για μια σωστή διατροφή είναι:

  • Μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο το στομάχι βρίσκεται σε μια συνεχή δράση και το σώμα δεν νιώθει εξάντληση από τη πείνα. Προγραμματίστε 4-5 γεύματα ημερησίως: 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) σε φυσιολογικές ποσότητες και 2 ενδιάμεσα σνακ.
  • Καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, για σωστή λειτουργία του εντέρου και καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Επίσης χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες και τις φυτικές ίνες που εμπεριέχουν προσφέρουν υγεία, λάμψη και ομορφιά.
  • Προτιμήστε τα ημιαποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και το άπαχο κρέας.
  • Μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στην κατανάλωση ψαριού.
  • Αποφύγετε τα πολύ λιπαρά τρόφιμα και χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο ως πηγή λίπους στη διατροφή σας.
  • Αποφύγετε τα πολλά και βαριά αλκοολούχα ποτά, καθώς το αλκοόλ περιέχει πολλές «κενές» θερμίδες.
  • Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά, καστανό ρύζι).
  • Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό και πράσινο τσάι, για σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, καθώς και αποβολή των τοξινών.

Παντρεύεσαι; Πρόγραμμα διατροφής για μέλλουσες νύφες σε περίπτωση ...

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ

Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει και στην υγεία του δέρματος, καθώς όλες οι νύφες θέλουν να λάμπει το πρόσωπό τους εκείνη την ημέρα.

  • Αντιοξειδωτικά συστατικά όπως τα καροτενοειδή (καρότο, σπανάκι, μπρόκολο, βερίκοκα, μάνγκο) καθώς και βιταμίνες που προάγουν τη καλή λειτουργία του κολλαγόνου όπως είναι η βιταμίνη C (πιπεριά, ακτινίδιο, εσπεριδοειδή, φράουλες), θα πρέπει να λαμβάνονται αρκετό διάστημα πριν τη μεγάλη μέρα.

ΑΣΚΗΣΗ: Στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής δεν θα πρέπει να λείπει η άσκηση. Η προετοιμασία του γάμου απαιτεί πολύ τρέξιμο, αλλά σίγουρα υπάρχει χρόνος για λίγο περπάτημα ή κάποιο άλλο είδος γυμναστικής, το οποίο θα τονώσει τον μεταβολισμό και θα κάνει τη προσπάθεια της απώλειας βάρους ακόμα πιο εύκολη. Ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει το άγχος της προετοιμασίας, κάτι το οποίο θα βοηθήσει με τη σειρά του και στον καλύτερο προγραμματισμό του γάμου

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ : Μία ημέρα πριν το γάμο η διατροφή θα πρέπει να περιέχει αρκετά φρούτα και λαχανικά, καθώς και πολύ νερό για σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Το αλκοόλ είναι καλύτερα να αποφευχθεί, καθώς επίσης και η καφεΐνη η οποία μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα. Τέλος, ένας καλός ύπνος θα βοηθήσει την επόμενη μέρα το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό.

Την ημέρα του γάμου σας ξεκινήστε με ένα πλούσιο πρωινό. Αποφύγετε να καταναλώσετε τρόφιμα που συνήθως σας προκαλούν πρήξιμο. Αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοόλ για να φαίνεστε φρέσκιες και λαμπερές και όχι αφυδατωμένες και κουρασμένες. Πιείτε πολλά υγρά. Αν ο γάμος είναι αργά το απόγευμα, καλό θα ήταν να καταναλώσετε και ένα μικρό γεύμα, όπως επίσης καλό θα ήταν να φτάσετε στην εκκλησία έχοντας καταναλώσει ένα θρεπτικό snack (μπάρα δημητριακών ολικής αλέσεως, ανάλατοι ξηροί καρποί, cream crackers σίκαλης) προκειμένου να μην νιώσετε ατονία κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος