FOLLOW US: facebook twitter

Βασιλακόπουλος: Με απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την δυσκολία του να κατανοήσει του λόγους που οι υγειονομικοί που είναι στην πρώτη γραμμή δεν εμβολιάζονται και μένουν απροστάτευτοι εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι δέχεται απειλές από αντιεμβολιαστές.

«Η καμπάνια για τον εμβολιασμό πήγε λιγότερο καλά απ’ ό,τι θα θέλαμε», είπε για να προσθέσει: «Ειλικρινώς, έχω μεγάλη απορία, με ποιο επιχείρημα οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι μεταφέροντας έναν ασθενή με κορωνοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά την οικογένειά τους; Ειλικρινά, για το καλό το δικό τους, δεν πρέπει να είναι προστατευμένοι;».

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «δεν θα ήθελα ούτε ένας υγειονομικός να βγει σε αναστολή εργασίας. Το μόνο απλό είναι να κάνει ένα τσιμπηματάκι. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει χωρίς καμία συνέπεια, η πληροφόρηση πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς. Η πληροφόρηση που πρέπει να έχουμε πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς, όχι από το ιντερνέτ».

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές: «Εγώ δέχομαι άπειρες απειλές. Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν την γραμματέα μου. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια. Η πανδημία έχει τρελαίνεις τον κόσμο».

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε, πάντως, ότι η τηλεόραση δεν είχε δώσει ποτέ τόσο μεγάλο βήμα σε επιστήμονες για να εξηγήσουν το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απολύτως τρελό να φοβούνται περισσότερο το εμβόλιο από τον ιό».

«Έκαναν προχθές μία διαμαρτυρία κάποιοι εργαζόμενοι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν έξω από το Μαμάτσειο. Υπήρχε πλακάτ που έλεγε δεν θα περάσει ο Μπιλ Γκέιτς το τσιπάκι του. Θέλω να τους πω ότι ο Μπιλ Γκέιτς στα σίγουρα δεν ασχολείται με το Μαμάτσειο. Με πήρε τηλέφωνο, μου το είπε ξεκάθαρα, «δεν ασχολούμαι με το Μαμάτσειο», είπε αναφορικά με όσους πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος