FOLLOW US: facebook twitter

Η βασική ομιλία του Κ. Νικολούτσου στο 1ο Οικονομικό Φόρουμ της Μακρο–Περιφέρειας Αδριατικής και Ιονίου

Ημερομηνία: 16-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

nikoloutsos-CROATIA2

Το πάνελ της εκδήλωσης με τον κ . Νικολούτσο να μιλάει με θέμα: «Η έξυπνη προσέγγιση για τη βιώσιμη και ελκυστική περιφέρεια». Δεξιά του ένας εκ των σημαντικότερων ομιλητών ο Γάλλος Pierre Frustier ειδικός στον τουρισμό (πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης)

-Στρατηγική «έξυπνης» διαχείρισης των ΜΜΕ στον τουριστικό τομέα

-Συνεργατικοί σχηματισμοί – διαρκής ενημέρωση – αξιοποίηση νέας τεχνολογίας απαιτούνται στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

-Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση εσόδων ανά επισκέπτη…

Βασικά σημεία μιας έξυπνης και αποτελεσματικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και εξέλιξη των Επιχειρήσεων μέσα από συνεργασίες διαρκή ενημέρωση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στον τομέα του τουρισμού επεσήμανε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο πρώτο φόρουμ για την Ευρωπαική Στρατηγική της Μακρο – Περιφέρειας  Αδριατικής – Ιονίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Ήταν μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις σε διακρατικό επίπεδο για την οικονομία και τον τουρισμό που έγινε στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας παρουσία εκπροσώπων κυβερνήσεων των εμπλεκόμενων κρατών, στελεχών της ΕΕ και Ευρωβουλευτών, κορυφαίων παραγόντων του τουρισμού και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων.

nikoloutsos-CROATIA3Η Ελεωνόρα Τραμμανιόνι από AIC FORUM, ο΄Ελληνας Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας ανέπτυξε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις κάνοντας και έναν ουσιαστικό διάλογο  με τους παρευρισκόμενους.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολούτσος  ο ανταγωνισμός στον τουριστικό τομέα θα είναι έντονος τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό οι ΜΜΕ θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες αν δεν ασκήσουν εγκαίρως την αποτελεσματική στρατηγική των συνεργατικών σχηματισμών.

Αν και είναι μια παλιά πρακτική εντος της ΕΕ είναι η ώρα να γίνει μεγαλύτερηκαι να λειτουργήσει σωστά με το πλέον καλύτερο μοντέλο εφαρμογής.

Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της Εκπαίδευσης λέγοντας μεταξύ άλλων: Χρειαζόμαστε εμπειρογνώμονες με εξειδίκευση στην τουριστική βιομηχανία  αλλά και διαρκής ενημέρωση σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις τουριστικές επιχειρήσεις. Π.χ το διαδίκτυο είναι σημαντικό κανάλι για την προώθηση μιας ΜΜΕ και τα on line  συστήματα κρατήσεων κλπ πολύπλοκη διαδικασία. Να βρούμε έτσι μηχανισμό που οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διαχειριστούν θέματα  τα οποία αλλά ζουν με τεράστια ταχύτητα.

Ακόμη ο προορισμός είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των ΜΜΕ στον τουριστικό τομέα. Πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση στον τρόπο που εφαρμόζεται το έργο προώθησης ενός προορισμού.  Ο τελικός αποδέκτης του έργου είναι μεταξύ άλλων και οι ΜΜΕ και πιστεύω ότι έχουμε πολύ δρόμο για να το βελτιώσουμε….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος