FOLLOW US: facebook twitter

Βαρυσήμαντη δήλωση Χριστοδουλόπουλου για τα σκουπίδια

Ημερομηνία: 19-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

xristodoulopoulos

Σε δήλωση με αφορμή τη συζήτηση για την άμεση – προσωρινή υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης, μέχρι την  υλοποίηση του έργου της κινητής μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης νομού Ηλείας, προχώρησε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην περιοχή του σημερινού Δήμου Ήλιδας, αλλά και σε ολόκληρη την Ηλεία είναι μια πραγματική περιβαλλοντική, υγειονομική και αντιαναπτυξιακή «βόμβα», που παρέμεινε ενεργή επί δεκαετίες και παραμένει ενεργή μέχρι την έναρξη λειτουργίας του σύγχρονου συστήματος διαχείρισης, που θα τεθεί σε λειτουργία στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ.

Μάλιστα, όπως είχα δεσμευτεί και προεκλογικά, αυτό το σύστημα διαχείρισης, θα είναι προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες των πολιτών και θα υπηρετεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον. Είναι ντροπή, να οδηγούμαστε σε επιτάχυνση των διαδικασιών ενός δύσκαμπτου, φοβικού και μη συνεργάσιμου Κρατικού μηχανισμού –και εννοώ διαχρονικά– μόνο και μόνο υπό την απειλή του διεθνούς διασυρμού, λόγω της επερχόμενης Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και του ερχομού των Διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ για την ανικανότητα δεκαετιών, που έχει φέρει την Ηλεία σε αυτό το τραγικό σημείο.  Είμαι αρκετά ρεαλιστής, ώστε να γνωρίζω ότι, ναι μεν και από κοινού με όλα τα μέλη του ΦΟΔΣΑ, θα διαφυλάξουμε στον μέγιστό βαθμό τη λειτουργία και τις «κόκκινες γραμμές» του χώρου διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά αυτό δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.

Δεν είναι σωστό να βάζουμε για μία ακόμη φορά, το κάρο μπροστά από το άλογο, όπως έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κι όπως έκαναν οι Αρχές του τόπου για δεκαετίες. Από την άλλη, από την στιγμή που, με Κρατικό έγγραφο ζητείται να προβούμε σε ενέργειες προάσπισης της Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού συμφέροντος, δεν θα γίνω εγώ ο λαϊκιστής Δήμαρχος που θα καταδικάσω παιδιά σε αρρώστιες και την Ελλάδα σε Διεθνή εξευτελισμό, προκειμένου να καθυστερήσω κάτι που θα συνέβαινε λίγες μέρες μετά.

Ο πολίτες της Αμαλιάδας έχουν δίπλα τους μία τοξική «βόμβα» 20.000 τόνων, η οποία εάν εκραγεί θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και μιλάμε φυσικά για τα δέματα που υπάρχουν. Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτό τέλος σε αυτό και ο κόσμος πρέπει να τα γνωρίζει. Σε αυτό το σημείο καθησυχάζουμε τους πολίτες για την προσωρινή λύση και τους καλούμε να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική και να είναι καχύποπτοι έναντι όσων προσπαθούν να αναζωπυρώσουν άγονους τοπικισμούς, αδιαφορώντας για τις ζωές των ανθρώπων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος