FOLLOW US: facebook twitter

Α. Μαρίνος: «Χρονιά μεγάλων έργων για το δήμο Πηνειού το 2022»

Ημερομηνία: 20-04-2022 | Συντάκτης:

-«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό συνέδριο για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού

  • Ακολουθούν η αγροτική οδοποιία και η υδροδότηση -Υποδομές και ποιότητα ζωής οι βασικοί άξονες παρεμβάσεων της δημοτικής αρχής Πηνειού

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


H βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους κινείται η δημοτική αρχή Πηνειού, με βάση τον σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται. Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού και την ανάπλαση των Αποθηκών ΑΣΟ της Γαστούνης, χθες έγινε γνωστό πως σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση για την ανέγερση του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου στο Βαρθολομιό, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε «πράσινο φως» για την κατασκευή του υπερσύχρονου κτιρίου που θα το στεγάζει.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που επί 25χρόνια βρισκόταν αραχνιασμένο και εγκαταλελειμμένο σε συρτάρια, αλλά εντέλει λύθηκε.

«Ήταν χρέος μας»

«Μεγάλη Τετάρτη και μεγάλη μέρα για τον Δήμο μας και ειδικά το Βαρθολομιό που είχε εγκαταλειφθεί. Τέσσερις γενιές μαθητών φοίτησαν στο Μουσικό Σχολείο σε προκάτ αίθουσες! Αυτή η θλιβερή παρένθεση κλείνει. Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια μελέτη στο χρονοντούλαπο, ενώ ήταν ορατός ο κίνδυνος το Μουσικό να “χανόταν»” από το Βαρθολομιό. Ευτυχώς για τη Σχολική Μονάδα και τον Δήμο μας, αναζήτησα και βρήκα καλούς φίλους: τον Πρόεδρο ΔΣ Τίμο Κατσίπο,τον Θανάση Γιάνναρη Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥΠ και τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ. Παράλληλα εξασφάλισα και την σύμφωνη άποψη για να προχωρήσουμε, από τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη. Έτσι σε χρόνο ρεκόρ «τρέξαμε» όλες τις διαδικασίες και το έργο των 8 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΠ της ΠΔΕ. Με χαρά ανακοινώνω σήμερα ότι ο Προσυμβατικός Έλεγχος πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε λίγες μέρες το έργο ξεκινά. Διεκδικήσαμε το έργο με συντονισμένες ενέργειες, κυνηγήσαμε με πάθος το στόχο μας και πετύχαμε! Ήταν χρέος μας! Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία, που τη χρωστούσαμε στην Εκπαιδευτική και Μαθητική κοινότητα, τη νέα γενιά και την Κοινωνία» επισήμανε.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον Προσυμβατικό Έλεγχο και σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση και στη συνέχεια η ανάδοχος εταιρεία «Ιλισσός ΑΤΕ» εγκαθίσταται και ξεκινά το έργο προϋπολογισμού 7,99 εκατ. ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.


Ακολουθούν η αγροτική οδοποιία και η υδροδότηση

Τα επόμενα δύο έργα που δρομολογεί η δημοτική αρχή, αφορούν την αγροτική οδοποία και την υδροδρότηση. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρίνος, ήδη η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά στους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη, έργο που θα έχει προϋπολογισμό 2,42 εκατ. ευρώ.

«Εκτός από τις συχνές παρεμβάσεις που γίνονται με τα μηχανήματα του Δήμου, θα βελτιωθεί στο έπακρο η κατάσταση υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πηνειού, περίπου συνολικού μήκου 20 χλμ. Εννοείται πως αυτό το σημαντικό έργο αφορά οδικά τμήματα που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού», σχολίασε ο δήμαρχος Πηνειού. Για την υδροδότηση, ο σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή έργου μεταφοράς νερού από το Βαρθολομιό στη Λυγιά, τη Γλύφα και το Αρκούδι και έπεται το διυλιστήριο στη Γαστούνη. Συγκεκριμένα, αγωγός με αφετηρία τον υδατόπυργο Βαρθολομιού θα διέρχεται από τον αγροτικό δρόμο που καταλήγει στη Λυγιά και από εκεί θα υδροδοτεί τους κατοίκους των προαναφερόμενων κοινοτήτων με άφθονο και ποιοτικό νερό.
«Η Δημοτική Αρχή προχωρά με σταθερά βήματα, εκσυγχρονίζοντας υφιστάμενες υποδομές και δημιουργώντας νέες. Η παρούσα χρονιά είναι έτος υλοποίησης μεγάλων έργων. Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις! Προχωράμε μαζί με την Κοινωνία, συναντάμε με μεγάλα έργα την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Μαρίνος υπενθυμίζοντας ότι ήδη υλοποιείται η κατασκευή καταφυγίου αδεσποτών κι ότι ο δήμος πλέον ΔΕΥΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος