FOLLOW US: facebook twitter

Βάρδα – Κυλλήνη μέσα Σεπτέμβρη

Ημερομηνία: 27-07-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

patra-pyrgos-dromos

Πάμε για την 4η εργολαβία στον δρόμο Πάτρα-Πύργος

Οριστικοποιήθηκε- σύμφωνα με το ypodomes.gr  η τέταρτη κατά σειρά δημοπράτηση για τον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Βάρδα-Κυλλήνη μήκους περίπου 98χλμ και η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει στα μέσα Σεπτέμβρη. Στα μεγάλα τεχνικά έργα αυτού του τμήματος περιλαμβάνεται ο Ανισόπεδος Κόμβος Κυλλήνης. Όπως και οι προηγούμενες εργολαβίες ο χρόνος περαίωσης θα είναι 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, εφόσον φυσικά δεν προκύψουν θέματα κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου.

Το ποσό που δεσμεύτηκε είναι 70.710.000 (ποσό με ΦΠΑ)και αφορά έργα από τη Χ.Θ 37,5 μέχρι τη Χ.Θ. 46,5. Μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε κόστος εργολαβία από τις 4 που έχουν βγει στον αέρα. Μέχρι τώρα στις 3 προηγούμενες εργολαβίες ανάδοχος αναδείχθηκε η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων Καλογρίτσα με εκπτώσεις που κυμάνθηκαν από 53%-57%.

Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα περίπου χρόνο (πιθανόν μαζί και οι 8 εργολαβίες) καθώς εκκρεμεί η κατάθεση του Φακέλου Μεγάλου Έργου που θα ολοκληρωθεί και κατατεθεί προς έγκριση στην Ε.Ε. μέχρι τον Οκτώβριο προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη του στο ΕΣΠΑ και το Ε.Π.ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ
α.Αυτ/μος Πάτρα -Πύργος στο τμήμα από Χ.Θ. 37+500 μέχρι Χ.Θ. 46+500, μήκους 9km, το οποίο διαμορφώνεται με νέα χάραξη. Σημειώνεται ότι έχουν εκτελεστεί, κατά
τόπους, ημιτελείς χωματουργικές εργασίες από άλλον ανάδοχο.

β.Ανισόπεδος Κόμβος Κυλλήνης (Χ.Θ. 46+016).

γ.Νέοι και αναβαθμιζόμενοι παράπλευροι & κάθετοι δρόμοι.

δ.Λοιπά σύνοδα έργα, δηλαδή έργα αποχέτευσης ομβρίων –
αποστράγγισης, έργα σήμανσης– ασφάλισης– περίφραξης, τεχνικά έργα (Άνω & Κάτω Διαβάσεις, οχετοί,
κ.λπ.), έργα περιβάλλοντος, εγκαταστάσεις οδοφωτισμού, τηλεφωνοδότησης, δικτύων άρδευσης– πυρόσβεσης, κ.λπ.

ε.Εργασίες που υπολείπονται στα κατασκευασμένα/ ημικατασκευασμένα τεχνικά (Άνω & Κάτω Διαβάσεις και οχετοί) για την έντεχνη ολοκλήρωσή τους.

στ.Εργασίες πρασίνου.

ζ.Προσωρινές παραλλαγές οδών και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διάρκεια κατασκευής των έργων.

Στο αντικείμενο του προς κατασκευή έργου περιλαμβάνεται η εκτέλεση των κάθε είδους χωματουργικών εργασιών (με τα σχετικά έργα δανειοθαλάμων και αποθεσιοθαλάμων),
τεχνικών έργων (γεφυρών, Άνω και Κάτω Διαβάσεων, οχετών, κρασπεδορείθρων, πλακοστρώσεων, κ.λπ.), έργων ευστάθειας πρανών και βελτίωσης συμπεριφοράς των έργων έναντι υποχωρήσεων (εξυγιάνσεις), οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης (κατακόρυφης και οριζόντιας), ασφάλισης, περίφραξης των οδικών έργων, αποχέτευσης
-αποστράγγισης, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (οδοφωτισμού, άρδευσης, υποδομής τηλεφωνοδότησης, αντλιοστάσιο, κ.λπ.), εγκατάστασης πρασίνου, άρδευσης πρασίνου, συντήρησης πρασίνου, μετατόπισης – αποκατάστασης δικτύων ΟΚΩ, κ.λπ

Πάμε και για την 5η εργολαβία

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υποδομών, μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να προκηρυχθεί η 5η εργολαβία, που θα φτάνει πλέον στην Αχαϊα, με σκοπό να δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο.
Στόχος είναι μέχρι τον Δεκέμβριο να έχουν όλες οι δημοπρατήσεις ολοκληρωθεί. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2017 και να ολοκληρωθούν το 2021 με την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν καθόλου καθυστερήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων