FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Βαλιανάτος: «Περιμένουμε η συμμετοχή να είναι μαζική για να διαφυλάξουμε την τιμή της σταφίδας»

Ημερομηνία: 04-08-2021 | Συντάκτης:
Γ.Σ των Ηλείων σταφιδοπαραγωγών αύριο Πέμπτη στην Ο.Π Αμαλιάδας
-Σε λίγες μέρες ξεκινάει ο τρύγος και το προϊόν βρίσκεται στον αέρα

Τους σταφιδοπαραγωγούς όλης της Ηλείας καλεί η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας σε Γενική Συνέλευση αύριο Πέμπτη στις 8 το βράδυ, στο προαύλιο του κτιρίου της Ένωσης παραγωγών Αμαλιάδας στην οδό Αντωνίου Πετραλιά, για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν ενωτικά για το θέμα της σταφίδας, καθώς το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση για την διασφάλιση της τιμής.

Η κατάσταση πλέον είναι πιεστική, αφού πλησιάζει η ώρα του τρύγου της σταφίδας και παρ’ όλα αυτά αφενός δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις αδιάθετες ποσότητες, 8.000 τόνους έχει ακόμα από πέρσι στις αποθήκες της η Παναιγειάλειος Ένωση και είναι γνωστό ότι το αποτέλεσμα θα είναι η κατρακύλα της φετινής τιμής, αφού έμποροι και εξαγωγείς θα προσπαθήσουν να αγοράσουν τη φετινή σοδιά με χαμηλότερη τιμή από το 1,5 ευρώ.

Όπως τόνισε μιλώντας χθες στην Πρωινή ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει έκκληση στους σταφιδοπαραγωγούς να μην κλείσουν καμία συμφωνία για την πώληση του προϊόντος κάτω από το 1.5 ευρώ γιατί έτσι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός και ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για το σύνολο των σταδιφοπαραγωγών. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί του νομού να δώσουν το «παρών» στην Γ.Σ της Ο.Π στην Αμαλιάδα την Πέμπτη, προκειμένου να συναποφασίσουν τη στάση του θα κρατήσουν και που πρέπει να είναι ενιαία γιατί μόνο έτσι θα βγουν κερδισμένοι. « Πρέπει να διαφυλάξουμε την τιμή της σταφίδας και να κινηθούν όλοι οι σταφιδοπαραγωγοί του νομού σε ένα ενιαίο πλαίσιο γιατί δεν έχουμε περιθώριο για άλλη χασούρα. Το αγροτικό εισόδημα όσο πάει και μειώνεται και στο τέλος θα εξαφανιστούν όλες οι καλλιέργειες από τον νομό, γιατί τα καλλιεργητικά έξοδα είναι τεράστια, οι καιρικές συνθήκες είναι μόνιμα εναντίον των παραγωγών και οι τιμές έχουν πάρει την κάτω βόλτα σε όλα τα προϊόντα. Δύναμή μας είναι μόνο η ενιαία στάση και ο κοινός αγώνας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος