FOLLOW US: facebook twitter

Χρήστος Βαλιανάτος: «Δεν θα έχετε αγροτικό εισόδημα να φορολογήσετε»

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:

Επιστολή Βαλιανάτου προς Βορίδη για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Ηλείας

Συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, προκειμένου να βρεθεί άμεση και αποτελεσματική λύση στα φλέγοντα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Ηλείας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βαλιανάτος, το εισόδημα της Ηλείας προέρχεται κατά 70% από τους αγρότες και τα προβλήματά τους χρειάζονται άμεσες λύσεις διότι σε λίγ χρόνια το αγροτικό εισόδημα θα έχει συρρικνωθεί δραματικά.

«Όπως σας ενημερώσαμε κατά την επίσκεψή σας στην Ηλεία, τα προβλήματα των αγροτών χρειάζονται άμεσες λύσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, σε λίγα χρόνια θα ψάχνετε αγροτικό εισόδημα να φορολογήσετε και δεν θα βρίσκετε, διότι οι αγρότες θα έχουν σταματήσει να καλλιεργούν» αναφέρει χαρακτηριστικά και παραθέτει αναλυτικά τα σημαντικότερα προβλήματα:

Η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας, που αφορά τρεις περιφέρειες και επτά νομούς, οι ζημιές στα ελαιόδεντρα και τα εσπεριδοειδή από τον καύσωνα, η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η λειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Πάτρας, οι επιπτώσεις της πανδημίας στα αγροτικά προϊόντα, η υπουργική απόφαση για τη βιομηχανική τομάτα, η λειτουργία των επιχειρησιακών προγραμμάτων των οργανώσεων παραγωγών.

«Ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας και να προτείνουμε συγκεκριμένε λύσεις στα αγροτικά προβλήματα. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας διότι, όπως σας τονίσαμε στην Ηλεία, στη συνάντηση που είχαμε αλλά και στη σύσκεψη στο γραφείο σα, τέτοιες συναντήσεις πρέπει να γίνονται για να είστε άμεσα ενημερωμένος και να παίρνετε τις κατάλληλες αποφάσεις», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Βαλιανάτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος