FOLLOW US: facebook twitter

Β. Παπαδόπουλος: “Η ημιμάθεια χειρότερη από την αμάθεια”

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:

Βασίλης Παπαδόπουλος: Η αλήθεια για το παλαιό κτίριο του Γυμνασίου- Λυκείου Σιμόπουλου

“Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και αυτό φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση των όψιμων αυτοανακηρυσσόμενων σωτήρων του τόπου, οι οποίοι με δηλώσεις και αναρτήσεις τους προσπαθούν να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις”.

Την ανωτέρω δήλωση έκανε ο πρώην Δήμαρχος Πηνείας και νυν αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δήμαρχος Ήλιδας κ.Βασίλης Παπαδόπουλος, με αφορμή ανάρτηση για την κατάσταση του κτιρίου που στέγαζε στο παρελθόν το Γυμνάσιο-Λύκειο στο Σιμόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Δυστυχώς, όσο οδεύουμε προς τις εκλογές θα ακούσουμε πολλές ανακρίβειες και ψεύδη, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Η καλόπιστη κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, η κακόπιστη κριτική όμως και οι κακόβουλες αναρτήσεις όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη υγιούς πολιτικού διαλόγου, το αντίθετο προσφέρουν και κακές υπηρεσίες στον πολίτη και τελικά φαίνεται ότι κάποιοι μπορεί να αποδειχθούν πολύ κακοί για τον τόπο.
Επειδή λοιπόν κάποιοι δεν γνωρίζουν, τους ενημερώνουμε ότι το κτίριο που στέγαζε το Γυμνάσιο- Λύκειο στο Σιμόπουλο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και τον σεισμό το 2008, κατέστη ακατάλληλο προς χρήση καθώς εντοπίστηκαν στατικά προβλήματα.

Σε πρώτη φάση, με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής, τοποθετήθηκαν προκατασκευασμένες αίθουσες στον προαύλιο χώρο για την προσωρινή στέγαση των μαθητών και στην συνέχεια δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε η μόνιμη και ασφαλής λύση, με την μετατροπή του παλιού Δημαρχείου σε σχολικό κτίριο, όπου και λειτουργεί σήμερα το Λύκειο χωρίς προβλήματα, ενώ το Γυμνάσιο λειτουργεί στην Εφύρα.

Το παλιό κτίριο, ακριβώς λόγω της ακαταλληλότητάς του, δεν είναι εφικτό να αξιοποιηθεί για άλλη χρήση, που θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Καλό είναι λοιπόν, πρώτα να ενημερώνονται κάποιοι και μετά να προβαίνουν σε δηλώσεις- φωτοβολίδες και να μην βασίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα στηριζόμενοι στα ψέματα. Για τις όποιες ζημιές έχουν προκληθεί, την ευθύνη έχουν όσοι δεν σέβονται το χώρο».
φωτο παπαδοπουλος βασίλης

Δήμος Ζαχάρως

Ξεκίνησε το δωρεάν πρόγραμμα «Βασικά Αγγελικά Α1»

Ξεκίνησε την Τρίτη 25 Απριλίου, το 1ο μάθημα του δωρεάν προγράμματος «Βασικά Αγγλικά Α1», του Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ζαχάρως. Θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά (μέσω zoom) κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρες 18:00-21:00, και για να το παρακολουθήσετε είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου.

Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά στο link που ακολουθεί: https://zacharo.otaplus.gr/sadz/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος