FOLLOW US: facebook twitter

Β. Νιπεργιάλης: «Δικαίωση η παραμονή με 12 Ηλείους παίκτες»

Ημερομηνία: 12-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας σε μια δύσκολη χρονιά κατάφερε να παραμείνει στην Γ΄ Εθνική, έχοντας στο ρόστερ του κατά βάση Ηλείους παίκτες, γεγονός που αποτελεί δικαίωση για τον σύλλογο, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο basketa.gr ο προπονητής Βασίλης Νιπεργιάλης. Ο έμπειρος Coach μίλησε επίσης για την παρουσία του Πέτρου Νοέα στην ομάδα, για τους επόμενους στόχους του Α.Σ.Σ.A., αλλά και την πορεία που είχε με τον Κόροιβο από την ΕΣΚΑΗ στην άνοδο στην Basket League το 2014.


Η νίκη στην Τρίπολη και η παραμονή στην Γ΄ Εθνική ήταν μια προσωπική δικαίωση και πόσο δύσκολα ήρθε αυτή;

«Εντάξει από την αρχή της πορείας αυτής της ομάδας είχαμε βάλει στόχο η Αμαλιάδα να μείνει σε Εθνική κατηγορία με παίκτες που να στηρίζεται κατά βάση από την Ηλεία. Όταν αυτό επιτυγχάνεται με 12/14 παίκτες Ηλείους και προπονητικό τιμ Ηλείο, σίγουρα είναι μία δικαίωση, ως προς τον στόχο που είχε μπει τότε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι η παρουσία της ομάδας δεν ήταν απλά για να μείνει στην κατηγορία. Θα μπορούσε να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση, απλά τα προβλήματα και η ιδιαιτερότητα της χρονιάς λόγω Covid-19, μας στέρησαν μία καλύτερη θέση στη βαθμολογία».

Αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω, θα διορθώνατε κάτι στο ρόστερ της ομάδας;

«Ναι. Φέτος πήραμε το ρίσκο να κάνουμε ένα ρόστερ με λίγα παιδιά κατά βάση και πολλά νέα παιδιά από την περιοχή. Δεν είχαμε υπολογίσει σωστά τον Covid-19, ότι θα μας έφερνε τόσα προβλήματα και ότι τα κύματα θα επαναλαμβάνονταν συνέχεια. Οπότε θα διάλεγα ένα μεγαλύτερο ρόστερ, όχι κατ’ ανάγκη με αθλητές με μεγάλα συμβόλαια, αλλά έστω αριθμητικά να είμαστε περισσότεροι, γιατί αυτό μας στοίχισε στις προπονήσεις και η ποιότητα των προπονήσεων δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Οπότε θα διάλεγα ένα μεγαλύτερο ρόστερ χωρίς αυτό να σημαίνει και αύξηση του μπάτζετ. Με τα ίδια χρήματα θα διαλέγαμε περισσότερα παιδιά για να ανταποκριθούμε σε μία δύσκολη χρονιά που δεν την είχαμε υπολογίσει ότι θα εξελιχθεί έτσι».


Ο αρχικός στόχος της ομάδας ήταν η σωτηρία;

«Σίγουρα ήταν η σωτηρία. Σίγουρα ήταν να πατήσει με τα πόδια της σε μία εθνική κατηγορία γιατί πέρυσι δεν προλάβαμε να παίξουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι για αυτό, απλά η εικόνα της ομάδας ήταν για ένα καλύτερο πλασάρισμα ας πούμε και στην πρώτη τετράδα».


Πόσο βοήθησε η παρουσία του Πέτρου Νοέα με τον οποίο ήσασταν μαζί στον Κόροιβο το 2012-14 και κερδίσατε την άνοδο στην Α1;

«Εντάξει η παρουσία του Πέτρου ήταν καταλυτική καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πήρε μεγάλο βάρος. Θεωρώ ότι πρέπει να έπαιξε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια 40 λεπτά. Έχω μία χημεία με τον Πέτρο και αισθάνεται και αυτός άνετα μαζί μου και εγώ μαζί του. Βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα εντός και εκτός αποδυτηρίων. Ήταν τυχερά όσα παιδιά συνεργάστηκαν μαζί του, ειδικά στα πρώτα βήματα που έκαναν κάποια παιδιά στις Εθνικές κατηγορίες. Πολύ καλό παιδί, πολύ καλός αθλητής και προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο».


Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τον ΑΣΣ Αμαλιάδας και ποιος είναι ο επόμενος στόχος της ομάδας σας;

«Εγώ ασχολήθηκα να κάνω με ακαδημίες, με μικρά παιδιά. Στην πορεία όμως ο Βαγγέλης Κιούφης διαβλέποντας ίσως και σωστά ένα χάσμα που είχε δημιουργηθεί από τη συμμετοχή του Κοροίβου στην επαγγελματική κατηγορία και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε άλλη ομάδα ώστε οι αθλητές από την Ηλεία να απορροφηθούν στις εθνικές κατηγορίες. Ξεκίνησαν τα παιδιά μία προσπάθεια, εγώ δεν συμμετείχα στην αρχή, αλλά στην πορεία ζήτησαν τη βοήθειά μου. Εγώ με ότι ασχολούμαι θέλω να το κάνω καλά και από εκεί και πέρα μπήκε κάθε χρόνο και ένας μικρός στόχος. Ξεκινήσαμε λοιπόν από την Α2 ΕΣΚΑΗ και φτάσαμε στη Γ’ Εθνική. Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα και οικονομικά και υγειονομικά, θεωρώ ότι ο πρώτος στόχος είναι να πατάς στα πόδια σου, να είσαι μετρημένος, να εκτελούνται οι προϋπολογισμοί που για εμάς είναι σημαντικό όλα τα παιδιά να φύγουν από εδώ ευχαριστημένα και σιγά σιγά θα αξιολογήσουμε το περιβάλλον πως διαμορφώνεται για να τεθούν οι επόμενοι στόχοι. Θεωρώ όμως ότι αυτό που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να διαφυλαχθεί».


Πλέον έχοντας περάσει αρκετά χρόνια, τι είναι αυτό που σας έμεινε από τον Κόροιβο και την τρομερή πορεία στην οποία τον οδηγήσατε;

«Ο Κόροιβος είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Είναι συγκλονιστικό αυτό που πετύχαμε όλα τα παιδιά τότε που ήμασταν στην ομάδα. Δεν είναι λίγο να ξεκινάς από τις μικρές κατηγορίες εδώ στο τοπικό στις ΕΣΚΑΗ και να έχεις ένα όραμα και ένα όνειρο και αυτό να επιτυγχάνεται με 2.500 κόσμο στο γήπεδο και μία Ηλεία να πανηγυρίζει. Ήταν συγκλονιστικές στιγμές δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Ακόμα και τώρα όποιος με βρίσκει στο δρόμο, πολλοί φίλαθλοι αναπολούμε και συνέχεια μιλάμε για αυτό. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο μια επαρχιακή πόλη, μη πρωτεύουσα νομού να βρεθεί στην Α1. Σαφώς είναι χρυσή σελίδα στη ζωή μου και στην καριέρα μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ».


Πόσο έχει αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη;

«Έχει αγκαλιάσει πάρα πολύ και σε αυτό παίζει ρόλο ότι οι περισσότεροι αθλητές είναι από την Αμαλιάδα, τον Πύργο και τις γύρω περιοχές, οπότε λειτουργεί σαν πόλος έλξης στο να έρχονται στο γήπεδο. Βοηθάει πάρα πολύ η ακαδημία, τα Αστέρια Αμαλιάδας και αυτά τα παιδιά θέλουν να παίρνουν εικόνες και συνεχώς έρχονται στο γήπεδο. Οι χορηγίες μας κινούνται σε πάρα πολύ καλό βαθμό και κάποια προβλήματα που προέκυψαν φέτος λόγω της πανδημίας και της καθίζησης της αγοράς είναι απολύτως κατανοητά και πιστεύω πως στην πορεία που θα βελτιωθούν τα πράγματα να αποκατασταθεί και αυτή η εισροή χρημάτων στα ταμεία της ομάδας από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν αυτή τη στιγμή, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε το πρόβλημα και δεν μπορούν. Είναι πάρα πολύ σημαντική η αγάπη και η  στήριξη και χωρίς αυτούς δύσκολα να υπάρχει και η ομάδα, γιατί όπως γνωρίζετε στις Εθνικές κατηγορίες τα μπάτζετ είναι αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος