FOLLOW US: facebook twitter

Ενημέρωση των κτηνοτρόφων από την ΔΑΟΚ Ηλείας: Υποχρεωτική η ετήσια απογραφή χοίρων και αιγοπροβάτων

Ημερομηνία: 31-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας, ενόψει των ετήσιων απογραφών των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων-χοίρων, απευθυνόμενο προς τους κατόχους τους, ενημερώνει για τα εξής:

1. Η διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωϊκού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην οικεία κτηνιατρική αρχή, αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων και χοίρων της επικράτειας. Η εν λόγω υποχρέωση αφορά όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους , συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορεί συγκυριακά ή να μην κατέχουν ζωϊκό κεφάλαιο κατά την περίοδο της ετήσιας απογραφής, ωστόσο δεν έχουν διακόψει, με αίτησή τους την λειτουργία της εκμετάλλευσής τους.

2. Σε ότι αφορά τα αιγοπρόβατα, η απογραφή διενεργείται το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου κάθε έτους και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργειά της που πάντως δεν ξεπερνά την 15η Δεκεμβρίου.

3. Σε ότι αφορά τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργειά της (Επισημαίνεται ότι στα πλαίσια της ετοιμότητας λόγω της Αφρικανικής Πανώλης, κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη η ενημέρωση- επικαιροποίηση του μητρώου των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και των θυγατρικών πληροφοριών για την καθεμία από αυτές, έτσι όπως αποτυπώνονται στο ΟΠΣ-Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος