FOLLOW US: facebook twitter

«Ύποπτη» απόφαση για δύο δομές υποδοχής μεταναστών στην Ηλεία

Ημερομηνία: 26-03-2020 | Συντάκτης:
-Έντονη αντίδραση Αντωνακόπουλου για τον κυβερνητικό αιφνιδιασμό

Σοβαρά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η προχθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την ίδρυση δύο νέων δομών υποδοχής προσφύγων-μεταναστών στην Ηλεία. Η απόφαση αναφέρει ότι ιδρύονται «δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία στην χώρα μας» και οι οποίες θα λειτουργήσουν ως περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Η μια δομή αποκαλείται Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ»  στην ΤΚ Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορά το LM Village, όπου ήδη φιλοξενούνται πρόσφυγες και δεύτερη αποκαλείται Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου, χωρίς κάποια άλλη διευκρίνιση.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην «Πρωινή» εξέφρασε την απορία του για τη χρονική στιγμή έκδοσης της απόφασης και τόνισε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση.

«Με προβληματίζει έντονα το χρονικό σημείο στο οποίο ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Προσωπικά δεν έχω καμία ενημέρωση εδώ και καιρό για το θέμα της φιλοξενίας μεταναστών. Τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα και οι φορείς της πόλης έχουν εκφράσει με σαφήνεια την αντίθεσή τους στην ίδρυση κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση στην περιοχή που έχει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού πανελλαδικά, μετά την Αθήνα. Είναι επικίνδυνο και για αυτούς τους ανθρώπους και για εμάς», τόνισε και προανήγγειλε δυναμικές αντιδράσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος