FOLLOW US: facebook twitter

Υποψηφιότητα Δ. Κράλλη για το δήμο Ήλιδας: «Ήλιδα-Νέα Γενιά Ιδεών»

Ημερομηνία: 04-01-2019 | Συντάκτης:
Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοβουλία
Διακήρυξη- Δημοτικό Πρόγραμμα

 

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Νέοι και Νέες

Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στις 19 Μαΐου 2019, θεώρησα καθήκον μου να επικοινωνήσω μαζί σας για να θέσω στην κρίση σας την αυτοδιοικητική μας πρόταση για το μέλλον του Δήμου Ήλιδας. Με την παρούσα διακήρυξη επιχειρούμε να περιγράψουμε με ακρίβεια τόσο το αυτοδιοικητικό πρόταγμα, που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες, όσο και το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα που θα λάβει η λαϊκή ψήφος.

Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν υπό νέες συνθήκες, όπως αυτές καθορίζονται από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και του νέου χάρτη για την αυτοδιοίκηση που περιγράφεται στον «ΝΟΜΟ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ». Η καθιέρωση της απλής αναλογικής διασφαλίζει απόλυτα την αντιστοιχία μεταξύ της λαϊκής βούλησης και του πραγματικού αριθμού δημοτικών συμβούλων που θα καταλαμβάνει κάθε δημοτική παράταξη στην σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Το νέο εκλογικό σύστημα δημιουργεί συνθήκες καθολικής ανατροπής του δημαρχοκεντρικού μοντέλου αυτοδιοίκησης, καθώς ο νέος δήμαρχος Ήλιδας μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλογών είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Κατά συνέπεια βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο, δημοκρατικό στην ουσία του, αυτοδιοικητικό μοντέλο, όπου η συλλογικότητα των δημοτικών αποφάσεων  εξασφαλίζεται μόνο με τη συνεννόηση και τη σύγκλιση των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να υπηρετηθεί το μέλλον του Δήμου Ήλιδας και όχι το μέλλον και η προσωπική φιλοδοξία του εκάστοτε δημάρχου.

Σε αυτό το αυτοδιοικητικό μοντέλο η λαϊκή ψήφος είναι, περισσότερο από ποτέ, βαρύνουσας σημασίας. Οι πολίτες καλούνται με την ψήφο τους να διακρίνουν ποιος υποψήφιος δήμαρχος συγκεντρώνει τα κριτήρια, για να υπηρετήσει στην πράξη, με τις ιδέες και τις προτάσεις του, τη συλλογικότητα των αποφάσεων. Είναι αναμφισβήτητο ότι αυτή τη συλλογικότητα αδυνατούν να υπηρετήσουν όσοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους υπερασπίζονται με πάθος το παλαιό δημαρχοκεντρικό μοντέλο που φεύγει, το μοντέλο της αλαζονείας και του αυταρχισμού, όσοι εκφράζουν  τη γραμμή της προεδρικής πλειοψηφίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία αδυνατεί να δεχθεί ότι η προσωποπαγής τοπική αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας, αλλά μόνο υπέρ των συμφερόντων των δημάρχων. Είναι αναμφισβήτητο, επίσης, ότι αυτή τη συλλογικότητα φοβούνται όσοι αισθάνονται αδύναμοι σε ιδέες και προτάσεις, γιατί γνωρίζουν ότι εξαιτίας αυτής της πολιτικής αδυναμίας δεν θα συγκεντρώνουν ευρύτερες πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να εκχωρηθεί δημοτική εξουσία στην αντιπολίτευση

Η δική μας παράταξη επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες ενωτικής, δημιουργικής συλλογικότητας στον Δήμο Ήλιδας, εμποδίζοντας τη σύγχυση και την αναποτελεσματικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία υπηρετούν οι δυνάμεις που έχουν ως κορωνίδα της πολιτικής τους τις άγονες και σκόπιμες αντιπαραθέσεις. Οι πολίτες απαιτούν από την εκάστοτε αντιπολίτευση να έχει ρόλο ευθύνης και συμμετοχής στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας και γι’ αυτό το λόγο, ως εν δυνάμει Νέα Δημοτική Αρχή, απευθύνουμε ανοιχτή, δημόσια πρόταση-δέσμευση στο σύνολο της αυριανής αντιπολίτευσης του Δήμου Ήλιδας να αξιοποιήσουμε τα θεσμικά εργαλεία που προβλέπονται από τον νέο αυτοδιοικητικό «Νόμο Κλεισθένη».

Προς αυτή την κατεύθυνση η αντιπολίτευση θα έχει δημοτική εξουσία με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους τομείς της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Οι αντιδήμαρχοι, στους οποίους θα εκχωρούνται αυτές οι αρμοδιότητες, θα ορίζονται με ευθύνη των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Μοναδική δέσμευση αποτελεί η κοινή προγραμματική σύγκλιση στη βάση των 12 δεσμεύσεων της παράταξής μας, όπως περιγράφονται στην διακήρυξη και το δημοτικό μας πρόγραμμα.

Θεσμική πρωτοβουλία συγκρότησης Δημοτικού Προσυμβουλίου

Αυτό το δημοτικό όργανο συγκροτείται από εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων με μοναδικό καθήκον να προετοιμάσει, στη βάση της συνεννόησης και της συλλογικότητας, όλα τα δημοτικά θέματα, πριν εισαχθούν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με τη συγκρότηση αυτού του οργάνου αποτρέπουμε τις άγονες και αδιέξοδες συνεδριάσεις μεταβάλλοντας στην πράξη το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας σε όργανο παραγωγικής πολιτικής και αποτελεσματικών αποφάσεων υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος μας είναι να αποκεντρώσουμε τη δημοτική εξουσία, διατηρώντας ως νέα δημοτική αρχή την αποκλειστική ευθύνη να κάνουμε πράξη το οραματικό μας σχέδιο για την Ήλιδα του μέλλοντος, και οι πολίτες έχουν πλέον την ευθύνη με το αλάνθαστο αισθητήριό τους να επιλέξουν τον νέο δήμαρχο Ήλιδας που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Νέοι και Νέες

Διετέλεσα Δήμαρχος Αμαλιάδας το διάστημα 1995-1998. Στη διάρκεια της δημοτικής μου θητείας, υλοποιώντας σταθερά το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για την επίλυση κρίσιμων και σοβαρών προβλημάτων της πόλης. Το σημαντικότερο, όμως, έργο μας ήταν ο προσανατολισμός της Αμαλιάδας σε νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες.

Η ορμή των οραματικών μας ιδεών αναχαιτίστηκε βίαια και εις βάρος της πόλης από τη γνωστή πολύχρονη, απεχθή και χαλκευμένη δικαστική ομηρία μου. ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΔΑ, αναλαμβάνοντας και πάλι τις πρωτοβουλίες για να αναπληρωθεί ο χαμένος αναπτυξιακός χρόνος για την πόλη. Από τους πολίτες διεκδικούμε ψήφο συνέχειας για να πραγματοποιήσουμε τις οραματικές μας ιδέες. Η πραγμάτωση αυτών των ιδεών είναι η αιτία της συμμετοχής μας στις Δημοτικές Εκλογές στις 19 Μαΐου 2019.

Η διακήρυξη και το δημοτικό μας πρόγραμμα αποτελούν ανοιχτή πρόταση διαβούλευσης με τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας. Είναι ανοιχτό σε παρατηρήσεις και νέες προτάσεις, για να αποτελέσει ένα αυτοδιοικητικό και κοινωνικό συμβόλαιο δεσμεύσεων με τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας με αληθινό περιεχόμενο.

Το αυτοδιοικητικό μας πρόταγμα-πρόγραμμα καθορίζουν οι αναπτυξιακές δυνατότητές μας και η απαραίτητη στρατηγική επενδύσεων που σε συνδυασμό με νέες κατευθύνσεις στην χρήση γης, καθ’ όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου μας, θα απογειώσουν την τοπική οικονομία, θέτοντας τα θεμέλια για την Ήλιδα του μέλλοντος. Η ανεξάρτητη δημοτική πρωτοβουλία «ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ» επιδιώκει με την παρέμβασή της να προκαλέσει τις γενικευμένες συνθήκες ενός αναπτυξιακού-πολιτισμικού ΤΥΦΩΝΑ για την Ήλιδα του μέλλοντος.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ

για να αλλάξουμε τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό χάρτη

στον Δήμο Ήλιδας.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Δ. Κράλλης: 6974932518

Facebook: Δημήτρης Κράλλης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος