FOLLOW US: facebook twitter

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στις Κοινότητες Αλιφείρας και Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Παρέμβαση 204.600 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο προωθεί ο δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Την επέκταση του συστήματος υπόγειων κάδων συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων προωθεί ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, προκειμένου να επιτύχει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, περιορίζοντας τις εικόνες συσσωρευμένων απορριμμάτων γύρω από τους κάδους.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου,  θα γίνει προμήθεια έντεκα υπόγειων κάδων, συμβατών με τον υπάρχοντα στόλο απορριμματοφόρων οπίσθιας φόρτωσης( τύπου πρέσας) του Δήμου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν  σε διαμορφωμένες θέσεις κοινόχρηστων χώρων στις Κοινότητες Ανδρίτσαινας, Λινίσταινας, Δραγωγίου, Θεισόας, Ματεσίουκαι Φαναρίου δημοτικής ενότητας Ανδρίτσαινας και στις Κοινότητες Βρεστού, Κράνας Αμυγδαλιών και Μυρωνίων δημοτικής ενότητας Αλιφείρας.Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό στις 204.600 ευρώ μαζί με ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος,  η προμήθεια ολοκληρωμένων συστημάτων υπογειοποίησης απορριμμάτων με ενσωματωμένο αισθητήρα πληρώσεως θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά τους κοινόχρηστους χώρους.

«Η πρόταση θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, στον άξονα αστικής αναζωογόνησης του προγράμματος δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου, όπου και προβλέπεται η Αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου. Τα συστήματα υπόγειων κάδων θα είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες υπερήχων, οι οποίοι θα συνεργάζονται με ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης της στάθμης τους. Επιπροσθέτως, θα δίνεται η δυνατότητα της επιλογής του βέλτιστου και οικονομικότερου δρομολογίου που μπορεί να ακολουθήσει το απορριμματοφόρο» και στη στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τεχνικές παραμέτρους.

«Για την ανύψωση του κάδου αποθήκευσης απαιτείται υδραυλικός μηχανισμός γερανοφόρου( τύπου παπαγαλάκι), ο οποίος θα προσαρτηθεί στην οροφή του απορριμματοφόρου, χωρίς να μεταβληθούν τα χαρακτηριστικά του. Ο τρόπος εκκένωσής του θα είναι πανομοιότυπος με τον τρόπο εκκένωσης των κοινών τροχήλατων κάδων και θα επιτυγχάνεται με την προσαρμογή του στους πλευρικούς βραχίονες συγκράτησης ανατροπής, του ανυψωτικού μηχανισμού του απορριμματοφόρου οχήματος. Ο εσωτερικός κάδος αποθήκευσης απορριμμάτων θα φέρει υποχρεωτικά τροχούς βαρέως τύπου, τουλάχιστον Φ160mm στα τέσσερα άκρα του», εξήγησε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος