FOLLOW US: facebook twitter

Υπόγειο σύστημα απορριμμάτων σε Αλίφειρα και Ανδρίτσαινα

Ημερομηνία: 23-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
-Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος υπογειοποίησης απορριμμάτων δρομολογεί ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, ύψους 163.680 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η μελέτη του έργου, θα γίνει προμήθεια έντεκα υπόγειων κάδων συλλογής και αποθήκευσης των απορριμμάτων, που θα τους καθιστούν απολύτως συμβατούς με τον ήδη υπάρχοντα στόλο απορριμματοφόρων οπίσθιας φόρτωσης( τύπου πρέσας) του Δήμου.

Για την ανύψωση του κάδου αποθήκευσης απαιτείται υδραυλικός μηχανισμός γερανοφόρου (τύπου παπαγαλάκι), ο οποίος θα προσαρτηθεί στην οροφή του απορριμματοφόρου χωρίς να μεταβληθούν τα χαρακτηριστικά του. Ο τρόπος εκκένωσής του θα είναι πανομοιότυπος με τον τρόπο εκκένωσης των κοινών τροχήλατων κάδων και θα επιτυγχάνεται με την προσαρμογή του στους πλευρικούς βραχίονες συγκράτησης ανατροπής, του ανυψωτικού μηχανισμού του απορριμματοφόρου οχήματος.

Ο εσωτερικός κάδος αποθήκευσης απορριμμάτων θα φέρει υποχρεωτικά τροχούς βαρέως τύπου στα τέσσερα άκρα του, ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά και προσαρμογή του στους βραχίονες του απορριμματοφόρου. Τα συστήματα υπόγειων κάδων θα είναι εφοδιασμένα με αισθητήρες υπερήχων, οι οποίοι θα συνεργάζονται με ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης της στάθμης τους. Επιπροσθέτως, θα δίνεται η δυνατότητα της επιλογής του βέλτιστου και οικονομικότερου δρομολογίου όπου μπορεί να ακολουθήσει το απορριμματοφόρο. Οι θέσεις εγκατάστασης των υπόγειων κάδων είναι κοινόχρηστοι χώροι στις κοινότητες Ανδρίτσαινας, Λινίσταινας, Δραγωγίου, Θεισόας, Ματεσίου και Φαναρίου δημοτικής ενότητας Ανδρίτσαινας και στις κοινότητες Βρεστού, Κράνας Αμυγδαλιών και Μυρωνίων, δημοτικής ενότητας Αλιφείρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 204.600 ευρώ, εκ των οποίων τα 163.680 ευρω θα χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο και τα 40.920 ευρώ από ιδίους πόρους του δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος