FOLLOW US: facebook twitter

Υπό έλεγχο ο κορονοϊός στην Ηλεία: «Καθαροί» οι πρόσφυγες και οι λοιποί εργαζόμενοι στο LMVillage, σε καραντίνα ο 17χρονος στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 10-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση στη δομή προσφύγων LMVILLAGEστη Μυρσίνη, καθώς δεν προέκυψε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού είτε σε εργαζόμενο είτε σε πρόσφυγα, πλην τριών επιβεβαιωμένων στον γιατρό της δομής και σε άλλους δύο εργαζόμενους. Την  περασμένη Παρασκευή, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε περίπου 70τεστ σε πρόσφυγες και σε εργαζόμενους στον χώρο, τα οποία βγήκαν αρνητικά, ενώ ίδιο ήταν και το αποτέλεσμα των τεστ σε δεκατρία άτομα από το προσωπικό της δομής, που μένουν στην Πάτρα.

«Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώνει τους Συνδημότες μας, πως μετά από τηλεφωνικές επαφές του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλήνης κ. Λέντζα Γ. με τον Διευθυντή της Δομής κ. ΜοράντΝαμπίλ και με τον ΕΟΔΥ, ΌΛΑ τα τεστ που ελήφθησαν από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στη Δομή LM VILLAGE βγήκαν αρνητικά στον covid-19», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, καθησυχάζοντας τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο διοικητής της δομής, ΝαμπίλΜοράντ, δήλωσε πως έχουν ληφθεί κι άλλα δείγματα από πρόσφυγες, των οποίων τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα ή αύριο.

«Έγινε έλεγχος σε όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον γιατρό τις προηγούμενες ημέρες και σε κάποιες περιπτώσεις προσφύγων που είναι μέσα, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει διασπορά της νόσου. Έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε τουλάχιστον 50 άτομα, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Θα γίνει έλεγχος σε τουλάχιστον ένα άτομο –ή και δύο- από κάθε σπίτι», τόνισε.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΤΚ Μυρσίνης, Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας και πανικού.

«Είναι ελάχιστη η ανησυχία, διότι δεν κυκλοφορούν πρόσφυγες στους δρόμους. Έχουν περιοριστεί στον χώρο και έχουν σεβαστεί την εντολή του διοικητή και είναι με τις μάσκες τους, σε τάξη και πειθαρχία. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, επικοινώνησα και με τον δήμαρχο, όλα είναι υπό έλεγχο», δήλωσε και ευχαρίστησε τον κ. Μοράντγια τη συνεργασία και για την ενημέρωση.

Το LMVillageεπισκέφθηκε προχθές κλιμάκιο της οργάνωσης «Γιατροί Του Κόσμου», οι οποίοι προσέφεραν υγειονομικό υλικό, το οποίο μοιράστηκε σε όλα τα σπίτια των προσφύγων.Επίσης, εστάλησαν και έτοιμα γεύματα από το υπουργείο, τα οποία διανέμονται σε όλους τους πρόσφυγες για όσο διαρκέσει ο περιορισμός των μετακινήσεών τους εκτός της δομής.

Σε καραντίνα ο 17χρονος με ιό στην Αμαλιάδα

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχει ήδη τεθεί και ο 17χρονος ετεροδημότης που διαγνώστηκε με κορονοϊό την περασμένη Πέμπτη, μετά το τεστ που του έγινε από το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας. Αμέσως τέθηκε σε καραντίνα, ενώ έγιναν τεστ και στους γονείς του, οι οποίοι είναι επίσης σε καραντίνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,  ο 17χρονος είναι ασυμπτωματικός και καλά στην υγεία του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος