FOLLOW US: facebook twitter

Υπερθέαμα στο Κατάκολο από τους φίλους του Kitesurfing!

Ημερομηνία: 12-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Εντυπωσιακές εικόνες

Την ευκαιρία να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους Kitesurfing που είναι ένα από τα πιο cool water sports, άδραξαν το απόγευμα της Κυριακής φίλοι του αθλήματος στην παραλία του Κατακόλου,  που εκμεταλλεύτηκαν τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή  και τα μεγάλα κύματα, προσφέροντας πέρα από την δική τους ευχαρίστησε και ένα μοναδικό και εντυπωσιακό θέαμα σε όσους έτυχε να κάνουν περίπατο στην παραλία εκείνη την ώρα! Οι πολύχρωμοι «αετοί» έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παραλία του Κατακόλου και αρκετοί ήταν εκείνοι που κάθισαν για ώρα να απολαύσουν αυτό το υπερθέαμα, που σπάνια έχεις την ευκαιρία, γιατί πρέπει καταρχήν να υπάρχουν οι ανάλογες καιρικές συνθήκες για να μπορέσουν οι kitesurfers να κάνουν τα «ιπτάμενα» άλματά τους, «σκίζοντας» τα κύματα! Εννοείται ότι με ένα τέτοιο άθλημα, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη και προφανώς η εμπειρία είναι μοναδική!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, νερό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Το Kitesurfing είναι ένα θαλάσσιο extreme sport με αιολική ενέργεια που χρησιμοποιεί ένα “αετό” και μια “σανίδα” για να σε ωθήσει στο νερό. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει και στην Ηλεία φανατικούς φίλους και όταν το λιμάνι ανεβάζει μποφόρ, συντονίζονται και κατεβαίνουν παραλία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, σύννεφο, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Το kitesurf ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 αλλά πραγματικά αναπτύχθηκε μετά το 2003, όπως και η βιομηχανία του kite γενικότερα. Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια παρατηρείται μία έξαρση στο άθλημα αφού η χώρα πραγματικά προσφέρεται γι’ αυτό λόγω της καλής θερμοκρασίας, των υπέροχων παραλιών και τελευταίο και σπουδαιότερο λόγω των ανέμων της. Είναι ένας συνδυασμός διάφορων αθλημάτων όπως είναι το wakeboard, windsurf, paraglide και το surf. Στην ουσία στο kite δημιουργείται διαγώνια (90 μοίρες) κίνηση του αναβάτη ‘’πιέζοντας’’ τον αετό μέσα στη δύναμη του αέρα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, ωκεανός, σύννεφο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Τις εντυπωσιακές εικόνες αποτύπωσε με τον φακό του ο Χρήστος Κουλουράς και τις ανάρτησε στο φβ!

Φωτογραφίες Χρήστος Κουλ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος