FOLLOW US: facebook twitter

Υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 04-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα
Υπεγράφη η ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας από τον Ν. Φαρμάκη – Ικανοποίηση Α. Μαρίνου

 -32 μήνες το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου

Με πραγματικά χαρμόσυνα νέα για τον δήμο Πηνειού και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού, έκλεισε το 2020. Το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν την ανατολή του νέου έτους, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚτΥΠ ΑΕ κ. Θανάση Γιάνναρη και του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, ανακοινώθηκε με χαρά και συγκίνηση από τον Περιφερειάρχη ότι τέθηκαν τα θεμέλια για την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Πρόβλημα που επί 23 χρόνια βρισκόταν αραχνιασμένο και εγκαταλελειμμένο στα χαρτιά.

Η Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα του Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο και σε περίπου δυόμιση χρόνια να στεγάζει τα όνειρά της για το μέλλον σε μια υπερσύγχρονη κτιριακή υποδομή, αντάξια της Γενικής και Μουσικής Παιδείας που προσφέρει.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο θα κατασκευαστεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού καθώς την Πέμπτη, ο Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος του έργου ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.

Το νέο σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 6000,15 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή σχολικών  αιθουσών ατομικών μαθημάτων, γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου, καθώς και αποδυτήρια και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή 6 κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με control room. Τέλος, στον χώρο του δώματος προβλέπεται η διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκληματικούς και αισθητικούς λόγους καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ επί της μεταλλικής στέγης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, οθόνη και εσωτερικός χώρος

Ικανοποίηση από Φαρμάκη- Μαρίνο

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Γιάνναρη και Μαρίνο για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την γρήγορη προώθηση του έργου, με τον κ. Γιάνναρη να σημειώνει και την καθοριστική συμβολή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και ιδιαίτερα του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή στην υλοποίηση του.

«Είναι χαρά και μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε έργα που επί χρόνια αποτελούσαν οράματα για τις τοπικές κοινωνίες να παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης, ειδικά όταν αφορούν υποδομές σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση, αλλά και υλοποιούνται κατά τρόπο που αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αντίληψης και τεχνολογίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως «σε λιγότερο από τρία χρόνια, η περιοχή του Δήμου Πηνειού αλλά και συνολικά η Ηλεία, θα μπορούν να καμαρώνουν ένα εκπαιδευτικό στολίδι».

Συγκινημένος ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για το δώρο των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που ήρθε λίγες ώρες πριν την ανατολή του νέου χρόνου! Είμαι ευγνώμων γιατί θα επιστρέψει στα πρόσωπα των παιδιών της μαθητικής κοινότητας το χαμόγελο! Και η μουσική που θα συνθέτουν θα έχει ιδιαίτερα μελωδικό ήχο!

Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΚτΥΠ ΑΕ Θανάση Γιάνναρη και τους άξιους συνεργάτες τους, για το αποτέλεσμα αυτό που σηματοδοτεί την έλευση ενός έτους με σειρά μεγάλων έργων στο Δήμο Πηνειού.

Ακόμη θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην   Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πηνειού και στον τέως Γεν. Γραμματέα Γιώργο Παπαδιαμαντόπουλο, για την ουσιαστική τους συμβολή ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλής αφετηρία για την εκτέλεση του έργου για να φθάσουμε στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος