FOLLOW US: facebook twitter

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής της νέας γέφυρας στην θέση «Κορακοφωλιά» Φιγαλείας

Ημερομηνία: 01-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Επίσκεψη Νεκτ. Φαρμάκη και Β. Γιαννόπουλου στο έργο ΟΧΕ στο Κατάκολο και στον καθαρισμό της ΕΟ Πατρών-Πύργου στον κόμβο Αγίου Γεωργίου
«Θέλουμε και πετυχαίνουμε γρήγορη ωρίμανση, γρήγορη ένταξη, γρήγορη εκτέλεση έργων», τόνισε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας
– Δεν κρυβόμαστε ποτέ και παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη, επισήμανε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος

Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Κατασκευή νέας γέφυρας με παραλλαγή στο δρόμο Θολό – Φιγαλεία, στη θέση “Κορακοφωλιά”  προχώρησε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Η υπογραφή έγινε στην έδρα της ΠΕ Ηλείας, στον Πύργο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού-Ολυμπισμού & Εθελοντισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλου.

https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2021/07/111.jpg

Με την κατασκευή του ανωτέρω έργου θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και θα αναβαθμιστεί ο οδικός άξονας «Θολό – Φιγαλεία – Επικούριος Απόλλωνας», ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και ιδιαίτερα προς τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Το οδικό έργο προβλέπει την αλλαγή χάραξης της επαρχιακής οδού, αφορά μήκος 400 μέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας γέφυρας, μήκους 45 μέτρων. Η χάραξη ξεκινά 150 μέτρα πριν από την υφιστάμενη γέφυρα και θα καταλήγει 180 μέτρα πέραν αυτής, η οποία θα βρίσκεται παράλληλα της νέας, σε απόσταση 16 μέτρων, ενώ προβλέπεται η διατήρηση της, και για ιστορικούς λόγους, καθώς έχει κατασκευαστεί το 1932. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνεται οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, καθώς και στηθαία ασφαλείας, σε όλο το μήκος της παρέμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ, έχει αρχικό προϋπολογισμό 2,7 εκατ. ευρώ (το ποσοστό έκπτωσης είναι 25%) και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 24 μηνών.

https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2021/07/112.jpg

Στο έργο «Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο»

Νωρίτερα, ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Έργων κ.Μαυρομμάτη, επισκέφθηκε την περιοχή του Κατακόλου, όπου παρακολούθησε από κοντά τις υπό εκτέλεση εργασίες στο υποέργο «Τμήμα Β: Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο (διασταύρωση Αγίου Ανδρέα)» του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακού δικτύου από Κατάκολο έως την είσοδο του Πύργου». Εκεί, ενημερώθηκε για την πορεία και την εξέλιξή του, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, από τους επιβλέποντες μηχανικούς της Διεύθυνσης Τ.Ε. της ΠΕ Ηλείας και από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2021/07/113.jpg

«Πρόκειται για έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) Πύργου – Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας. Εδράζεται στα ασφαλτικά αλλά και στο κομμάτι της ανακατασκευής πεζοδρομίων, του φωτισμού καθώς και στην κατασκευή κόμβων που θα βελτιώσουν σημαντικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου και θα αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια. Έτσι, θα βελτιωθεί ταυτόχρονα η καθημερινότητα των πολιτών και θα αναβαθμιστεί η εικόνα και το περιβάλλον ολόκληρης της περιοχής», σημείωσε ο κ. Φαρμάκης.

Σχολιάζοντας τους γρήγορους ρυθμούς εκτέλεσης των έργων, εξήγησε πως είναι συνέπεια της εμπροσθοβαρούς πολιτικής που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή. «Αυτό σημαίνει, γρήγορη ωρίμανση, γρήγορη ένταξη και γρήγορη εκτέλεση, για να έχει αποτέλεσμα το εμπροσθοβαρές. Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταφέραμε να εντάξουμε μια πλειάδα έργων που αφορούν τις υπηρεσίες της Περιφέρειες αλλά και των δήμων της Π.Ε Ηλείας, με πρωτοφανή προϋπολογισμό για την ΠΔΕ – σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια-. Αυτό όμως που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα και την υπεραξία, είναι η γρήγορη εκτέλεσή τους. Γι’ αυτό προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των δήμων, και έχουμε πράγματι βρει έναν καλό βηματισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2021/07/115.jpg

Στις εργασίες καθαρισμού της Ε.Ο Πατρών – Πύργου

Τέλος, βρέθηκαν και στην περιοχή του κόμβου Αγίου Γεωργίου, όπου σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες καθαρισμού της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στην κεντρική αλλά κα στις βοηθητικές οδούς, στο τμήμα από την διασταύρωση Χανακίων έως την διασταύρωση Λαμπετίου.

«Πρόκειται για ένα έργο καθαρισμού που, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσεις κανείς, δεν έχει ξαναπραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Έγινε αποψίλωση των ξερών χόρτων, της βλάστησης και των πικροδαφνών στις διαχωριστικές νησίδες, που λόγω ύψους εμπόδιζαν την ορατότητα επηρεάζοντας την ασφάλεια όσων κινούνταν στην Ε.Ο. Παράλληλα, έγινε αποκομιδή των απορριμμάτων στα πρανή, με το εργολάβο να απομακρύνει 12 φορτηγά μόνο με απορρίμματα. Μιλάμε για αδιανόητες ποσότητες, αν αναλογιστεί κανείς το μήκος του οδοστρώματος που καθαρίστηκε και δυστυχώς κάποια υπόλοιπα, δεν είναι εφικτό να απομακρυνθούν με κανένα μηχάνημα. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να έχουμε συναίσθηση και να αντιληφθούμε τις συνέπειες της επιλογής να απορρίπτουμε σκουπίδια στον δρόμο,  τόσο για τη ζωή μας όσο και για το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος σχολιάζοντας παράλληλα τη συζήτηση περί… αρμοδιοτήτων.

«Επειδή το προηγούμενο διάστημα έγινε μια “συζήτηση” σχετικά με το ποιος είναι αρμόδιος για να επιληφθεί αυτού του έργου, θέλω να πω πως, η Περιφερειακή Αρχή, δεν κρύφτηκε ποτέ και ποτέ δεν μπήκαμε στη διαδικασία να εμμένουμε στενά και αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Πάντα προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και να κάνουμε το καλύτερο για τον πολίτη και για τον τόπο μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος