FOLLOW US: facebook twitter

Ultra: ο αληθινός Μαραθώνιος στο Cine Cinema Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 04-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Γιατί οι άνθρωποι τρέχουν μεγάλες αποστάσεις; Ποια ανάγκη τούς οδηγεί;

Η καινούργια σεζόν του CineDoc 2017-18 ξεκινά με τον υποψήφιο για το βραβείου καλύτερου ντοκιμαντέρ της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου Ultra: Τhe Real Marathon, το οποίο ακολουθεί πέντε αθλητές που αγωνίζονται στο «Σπάρταθλον». Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία των πρωταγωνιστών και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους -τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό τους- κατά τα 246 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.

Στα ίχνη του αρχαίου δρομέα Φειδιππίδη, οι πέντε Ευρωπαίοι δρομείς συμμετέχουν στον ιστορικό υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου, που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:https://vimeo.com/234625158

 

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:

Ο Μπάλαζ Σιμονί δεν είναι μόνο ο σκηνοθέτης της ταινίας, αλλά και ένας από τους δρομείς που πρωταγωνιστούν σε αυτήν.Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε πολλούς αγώνες ενώ, στο «Σπάρταθλον», έχει τερματίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές. Μέσα από την ταινία μοιράζεται μαζί μας τον άγνωστο κόσμο του δρομέα υπεραποστάστεων. Για τον σκηνοθέτη και τους χαρακτήρες της ταινίας, το τρέξιμο παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς τους έχει βοηθήσει να ξεπεράσουν σημαντικά εμπόδια στη ζωή τους.

Η ταινία προβάλλεται στον κινηματογράφο CineCinema στην Αμαλιάδα την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 22.00 και θα έχει ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

CineDoc | www.cinedoc.gr|210 7211073 | info@cinedoc.gr

Το CineDoc προβάλλειβραβευμένα ελληνικάκαι ξένα ντοκιμαντέρ, σεσυνεργασία με το ΓαλλικόΙνστιτούτο Ελλάδος, τονΚινηματογράφο Δαναός, τοΦεστιβάλ ΚινηματογράφουΘεσσαλονίκης και τονΔήμο Βόλου. Οι προβολές,που διαρκούν από τονΣεπτέμβριο έως τονΜάιο, συνοδεύονται απόπαράλληλες εκδηλώσεις μεστόχο να ενθαρρύνουν τονδιάλογο και να εμπνεύσουνσυλλογικές δράσεις. ΤοCineDoc είναι ιδρυτικόμέλος του ευρωπαϊκούδικτύου Moving Docs και το2017 ίδρυσε το ΦεστιβάλΠαιδικού και ΝεανικούΚινηματογράφου ΑθηνώνCineDocKids.

Οι προβολές του CineDoc φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην Αμαλιάδα, σε συνεργασία με το CineCinemaκαι τη Λίνα Γιαννοπούλου.

Χορηγοί επικοινωνίας Vox 103.3, ilia-web, ilida 91.1.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος