FOLLOW US: facebook twitter

Βαγγέλης Τζόλος: «Ο αθλητισμός είναι υγεία και πρέπει να ξεκινήσει»

Ημερομηνία: 11-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο 29χρονος γκαρντ του Κοροίβου μίλησε για τις επιπτώσεις του lockdown και την ανάγκη επιστροφής στη δράση

Οχτώ μπασκετμπολίστες των εθνικών κατηγοριών μιλούν σε ένα βίντεο που δημιούργησαν, για τις επιπτώσεις του lockdown στα πρωταθλήματα και για όσα βιώνουν εξαιτίας της παύσης των αθλητικών δραστηριοτήτων ελέω Covid-19. Ανάμεσα στους καλαθοσφαιριστές είναι ο παίκτης-ηγέτης του φετινού Κοροίβου, ο Βαγγέλης Τζόλος, αλλά και ο πρώην «κυανόλευκος», Αλέξανδρος Σιγκούνας, καθώς και οι Αβραάμ Καλλινικίδης, Γιώργος Τσιάρας, Παναγιώτης Φρίμαν Ετζιάκα, Αντώνης Σκλήβας, Γιάννης Δημάκος και Παύλος Ξύδας.

Ο 29χρονος γκαρντ του Κοροίβου, Βαγγέλης Τζόλος, είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο: «Είναι πολύ σοβαρό να αναφέρουμε τη σοβαρότητα και τις επιπτώσεις της πανδημίας που διανύουμε τόσο στην υγεία μας όσο και στην ψυχολογία μας. Όπως επίσης πολύ σημαντικές είναι οι επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο τον αθλητισμό, καθώς η αποχή και η αδράνεια από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα έχουν προκαλέσει, σωματική, ψυχολογική, αλλά και οικονομική ανασφάλεια. Ο αθλητισμός είναι μόνο υγεία και με τα κατάλληλα μέτρα και προϋποθέσεις πρέπει να ξεκινήσει».

Αλ. Σιγκούνας: «Δεν μπορώ να είμαι καλά ψυχικά»

O Σιγκούνας, που έπαιξε την περσινή σεζόν στον Κόροιβο και στην κροατική Όσιγιεκ, ενώ φέτος είναι χωρίς ομάδα, ανέφερε: «Προσπαθώ τόσους μήνες να κρατηθώ σε μια καλή φυσική κατάσταση, κάνοντας προπόνηση μόνος μου στο σπίτι ή ίσως κάποιο υπαίθριο τρέξιμο. Αυτή η προπόνηση όμως δεν είναι καθόλου ρεαλιστική, με βάση πάντα την προπόνηση που γίνεται σε μια ομάδα. Πρέπει λοιπόν να μείνω σπίτι για να είμαι υγιής. Δεν είμαι όμως καθόλου καλά ψυχολογικά, όταν δεν μπορώ να θρέψω την οικογένειά μου, όταν είμαι μακριά από αυτό που αγαπώ. Δεν μπορώ να είμαι καλά ψυχικά και σωματικά, άρα πιστεύετε ότι κλείνοντας τα πρωταθλήματα και τον αθλητισμό, μπορώ εγώ να μείνω υγιής; Πρέπει να ανοίξουν τα γήπεδα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα αυτό, μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Ο αθλητισμός πρέπει να συνεχίσει. Πρέπει να μας δώσετε την ευκαιρία να θρέψουμε τις οικογένειές μας. Βάζοντας stop στον αθλητισμό, βάζουμε stop στις ζωές μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος