FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Τζαβάρας: “Ως βορά στα νύχια των διεθνών αρπακτικών παραδίδει η Κυβέρνηση πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους της Ηλείας”

Ημερομηνία: 03-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

tzavaras

Καμία απολύτως προστασία ή εξαίρεση για τα πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία μεταβιβάζονται σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες με την τροπολογία που ψήφισε η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις αρχές του Ιουνίου, δεν προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκης.

Σε απάντηση που έδωσε σε σχετική Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, από κοινού με τον βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, ο αρμόδιος υπουργός απλά ανέφερε ότι σε περίπτωση μεταβίβασης δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δεν χειροτερεύει η θέση του δανειολήπτη, καθώς το πλαίσιο προστασίας είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει για τις τράπεζες, ενώ δεν θα μπορεί να επιδεινώνονται οι όροι του δανείου. Δεν ανέφερε βέβαια ότι στην περίπτωση που οι δανειολήπτες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατορθώσουν να αποπληρώσουν τους τόκους τους για λόγους ανωτέρας βίας, όπως συμβαίνει με την πρόσφατη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις επιχειρηματικό κόσμο που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση αυτών των δανείων, τότε η διαχείρισή τους περνάει από τις τράπεζες στις εισπρακτικές εταιρείες, αφού πρώτα εκπέσει η εγγύηση και το χρέος καταλογισθεί στο Δημόσιο Ταμείο.

Δεν έδωσε καμία απολύτως απάντηση ο αρμόδιος υπουργός για το τι προτίθεται να πράξει σχετικά με το πάγιο αίτημα των δανειοληπτών και των τοπικών φορέων για την διαγραφή των τόκων και την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων των πυρόπληκτων/σεισμόπληκτων επιχειρήσεων, μια κίνηση που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των δανείων και εν τέλει την εξόφλησή τους. Αδιαφόρησε επίσης να απαντήσει στο αν σκοπεύει αυτή η κυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς» να στηρίξει με κάποιο τρόπο τις πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες επιχειρήσεις που έλαβαν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ειδικά τώρα που τις αφήνει χωρίς προστασία.

Παρά τις συνεχείς κορώνες για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται από τη συμπολίτευση σε κάθε κοινωνικά εχθρικό νομοσχέδιο, αποδεικνύεται ότι η αυταπάτη του κ. Τσίπρα και των βουλευτών που στηρίζουν αυτή την ανάλγητη και αλαζονική Κυβέρνηση κοστίζει στον ελληνικό λαό πολύ ακριβά. Με περισσή ευκολία μοίραζαν και συνεχίζουν να μοιράζουν υποσχέσεις για την προστασία της χειμαζόμενων επιχειρήσεων και της ελληνικής κοινωνίας, τις οποίες με την ίδια ευκολία και χωρίς αιδώ αναιρούν, επικαλούμενοι κάθε φορά την δύσκολη «διαπραγμάτευση» που κάνουν με τους δανειστές της χώρας. Προφανώς έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτή την Κυβέρνηση η άλωση του Κράτους από τους κομματικούς στρατούς του ΣΥΡΙΖΑ, ενέργεια που αναλώνει το σύνολο της προσοχής της.

Και τώρα, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις τους, μεταβιβάζουν τα πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα δάνεια, που είχαν δοθεί με την εγγύηση του Δημοσίου προκειμένου να ανακουφιστούν οι βαρύτατα πληγείσες από φυσικά φαινόμενα οικονομίες περιοχών της χώρας, σε διεθνείς η εθνικές εισπρακτικές εταιρείες που χρηματοδοτούνται από τα «κοράκια» των funds. Και αυτό χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση, χωρίς να υφίσταται κανένα σχέδιο για τις τοπικές κοινωνίες που θα πληγούν και χωρίς προστασία για τους ίδιους τους δανειολήπτες, που προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν από την οικονομική κρίση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύει ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του ότι η μόνη ικανότητά τους είναι να βυθίζουν την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και οικονομικού στραγγαλισμού, με μόνο στόχο τους την κομματική και προσωπική τους επιβίωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος