FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Τζαβάρας: «Το παραμύθι συνεχίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται»

Ημερομηνία: 08-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

tzavaras

Αποδείχθηκε το μεγάλο ψέμα του κ. Σπίρτζη εις βάρος της Ηλείας. Όσα υποσχέθηκε για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος δεν ήταν παρά μια μεγάλη απάτη, που επιβεβαιώνεται πλέον στην πράξη. Οι εξαγγελθείσες δημοπρατήσεις αναβάλλονται διαρκώς και πιθανότατα θα συνεχίσουν να αναβάλλονται για μεγάλο διάστημα. Από τον Μάρτιο του 2015 επισημαίνουμε συνεχώς και με κάθε δημόσιο τρόπο ότι η επιλογή της ακύρωσης της δημοπράτησης και η «σαλαμοποίηση» του έργου σε 8 εργολαβίες αποτελούν μείζον λάθος της Κυβέρνησης, που θα οδηγήσει το έργο τελικά στην μη υλοποίηση του. Μια κυβερνητική επιλογή που υποτίθεται ότι έγινε για τη συμμετοχή των μικρών εργοληπτικών εταιρειών και για τον καλύτερο έλεγχο του έργου, αλλά αποδεικνύεται τελικά άλλος ένας μεγάλος αριστερός μύθος.

Σήμερα, 15 μήνες μετά και παρά τις κυβερνητικές φιέστες και τις ατελείωτες ανέξοδες υποσχέσεις του κ. Σπίρτζη για ολοκλήρωση των δημοπρατήσεων και έναρξη του έργου τον Σεπτέμβριο, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς τους αναβολές, που απ’ ότι φαίνεται είτε θα οδηγήσουν τον αυτοκινητόδρομο σε μακροχρόνιες καθυστερήσεις ή σε οριστική ακύρωση. Το πρώτο τμήμα οδηγήθηκε σε τρίτη αναβολή, ενώ κατά τα φαινόμενα και το δεύτερο τμήμα που δημοπρατείται στις 17 Μαΐου θα αναβληθεί για δεύτερη φορά. Και στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Σπίρτζης προσφέρει «καθρεπτάκια» στους «ιθαγενείς» στης Ηλείας, προκηρύσσοντας δημοπρατήσεις, που και ο ίδιος ξέρει ότι δεν θα ολοκληρωθούν στους χρόνους που προβλέπονται. Άλλωστε ας μη ξεχνούμε ότι και αυτές είναι ουσιαστικά «εικονικές», αφού σύμφωνα και με τις εγκρίσεις δέσμευσης των ποσών για τις δημοπρατήσεις σε κανένα τμήμα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί και να εγκατασταθεί ανάδοχος αν πρώτα δεν εγκριθεί το έργο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγγραφεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, κάτι που ακόμα βέβαια εκκρεμεί, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής απραξίας. Τέλος, αν και όταν ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις ας μην παραβλέπουμε και τις όποιες ενστάσεις κατατεθούν, συνήθη τακτική των συμμετεχουσών εταιρειών σε αντίστοιχα έργα, που θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο την έναρξη των εργασιών.

Δυστυχώς, ως Κασσάνδρες έχουμε προβλέψει εδώ και καιρό ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα έχει την μοίρα αντίστοιχων έργων που επιλέχθηκαν να πραγματοποιηθούν με κατάτμηση, όπως η Αμβρακία Οδός. Οι εξελίξεις αλλά και η εκκωφαντική σιωπή των αρμοδίων μας επιβεβαιώνουν. Αν είχαν αφήσει την δημοπράτηση του αυτοκινητόδρομου ως ενιαίου έργου να ολοκληρωθεί, όπως είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, σήμερα στην Ηλεία θα είχαν εγκατασταθεί ήδη συνεργεία και το έργο θα είχε ξεκινήσει. Οι ιδεοληψίες, οι λάθος εκτιμήσεις και τα απανωτά ψέματα της πιο ανίκανης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος αφήνουν την Ηλεία χωρίς τον ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή της αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής απέναντι στην ανικανότητα και την αδιαφορία του κ. Σπίρτζη, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής απέναντι στην απροκάλυπτη κοροϊδία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος