FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Τζαβάρας: «Η ΣΕΤΤΗΛ όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αναβαθμίζεται»

Ημερομηνία: 26-09-2019 | Συγγραφέας:
-Με τον Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Γ. Καμπά συναντήθηκε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ           

Στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντός του για τη ΣΕΤΤΗΛ και μετά την αόριστη απάντηση περί ενδεχόμενης κατάργησής της, που είχε λάβει σε Ερώτησή του στη Βουλή τον Ιούλιο του 2018 από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένο, ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, συναντήθηκε προχθές με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για το παρόν και το μέλλον της ΣΕΤΤΗΛ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κώστας Τζαβάρας ενημερώθηκε από τον κ. Αρχηγό για μια σειρά πρωτοβουλιών τουπου τερματίζουν την αβεβαιότητα για τη ΣΕΤΤΗΛ και τη θέτουν σε τροχιά εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Α/ΓΕΣ στον Κώστα Τζαβάρα, με απόφαση του ΓΕΕΘΑ εγκρίθηκε το προσχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) της ΣΕΤΤΗΛ με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο τη συνεργασία στους τομείς της έρευνας και της εκπαίδευσης. Το εν λόγω ΜοU βρίσκεται πλέον σε διαδικασία έγκρισης από τους αρμόδιους φορείς του Πανεπιστημίου και αναμένεται η οριστική υπογραφή του τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί η εναρμόνιση της σχολής στα πρότυπα των αντίστοιχων σχολών εκπαίδευσης στελεχών και ο εκσυγχρονισμός της οργανωτικής δομής της, ώστε να καλύπτονται οι διοικητικές και λειτουργικές της ανάγκες και να υποστηρίζεται το εκπαιδευτικό της έργο.

Για τον σκοπό αυτό έχουν διατεθεί πιστώσεις συνολικού ύψους 39.000 ευρώ για την ανακαίνιση και τη διαμόρφωση του υφιστάμενου ανενεργού κτιρίου της ΣΕΤΤΗΛ, σε ξενώνες στέγασης έως 12 εκπαιδευόμενων στελεχών, ενώ εκκρεμεί η διάθεση πιστώσεων ύψους περίπου 3.400 ευρώ για την επίπλωση και την προμήθεια κλιματιστικών μονάδων.

Επίσης, ήδη από τον Αύγουστο αναθεωρήθηκε ο οργανισμός της ΣΕΤΤΗΛ, προκειμένου να παρασχεθούνοι απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις προς την επιτυχή αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία της και το εκπαιδευτικό και εκπαιδευόμενο προσωπικό (προσόντα, επιλογή, εξετάσεις, κλπ), καθώς και ο καθορισμός καθηκόντων των διαφόρων οργάνων, με πρωταρχικό και αταλάντευτο στόχο την αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ.

«Η ΣΕΤΤΗΛ όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά τίθεται σε σαφή τροχιά εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του εκπαιδευτικού της έργου, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για την παραγωγή αξιόπιστου και ποιοτικού τεχνικού προσωπικού του Στρατού Ξηράς. Ενημερώθηκα αναλυτικά από τον Α/ΓΕΣ, κ. Γιώργο Καμπά, τον οποίο και ευχαριστώ, για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θετικές εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων