FOLLOW US: facebook twitter

Τζαβάρας: “Το κάμπινγκ Κουρούτας πρέπει να μείνει στο δήμο Ήλιδας”

Ημερομηνία: 26-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

tzavaras

Η επικείμενη αιφνιδιαστική απόφαση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. για την προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με την μακρόχρονη μίσθωση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας σε ιδιώτη, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση ή να δοθεί προτεραιότητα στην παραχώρησή του στον Δήμο Ήλιδας και παρά τις αντίθετες υποσχέσεις που είχαν δοθεί, αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την τοπική οικονομία αλλά και γενικότερα για την κοινωνία της Αμαλιάδας και της Ηλείας, δημιουργεί δε σοβαρά ερωτήματα για τον απώτερο στόχο της.

Το Δημοτικό κάμπινγκ Κουρούτας πρέπει να παραμείνει στα χέρια του Δήμου Ήλιδας και να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών της Ηλείας και των επισκεπτών της, όπως συμβαίνει ήδη εδώ και πολλά χρόνια, όντας ανοιχτή και ελεύθερα προσβάσιμη παραλία. Μια παραλία που έχει τιμηθεί πολλάκις με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. και που ήταν και είναι καμάρι όλων των Ηλείων, αφού αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Ηλεία σε όλη την οικουμένη.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Δήμου Ήλιδας και το πάγιο αίτημά του για την μακρόχρονη παραχώρηση σε αυτόν των εγκαταστάσεων του Δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας, προκειμένου ο χώρος να αξιοποιηθεί με σωστό προγραμματισμό και να καταστεί δυνατόν να αποδώσει το μέγιστο της δυναμικότητάς του.

Τέλος, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. να επανεξετάσει την θέση της και να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την μακρόχρονη παραχώρηση του ακινήτου του Δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας στον Δήμο Ήλιδας, μέσω της υπογραφής σχετικής προγραμματικής σύμβασης παραχώρησης, όπως επίσημα ο Δήμος έχει ήδη ζητήσει. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση από την πλευρά της Ε.Τ.Α.Δ. και της Κυβέρνησης θα είναι εις βάρος των συμφερόντων της Αμαλιάδας και της Ηλείας.

Είμαστε στη διάθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια στο δίκαιο αγώνα τους με κάθε μέσο που διαθέτουμε.

Κώστας Τζαβάρας

Βουλευτής Ν.Δ. Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος