FOLLOW US: facebook twitter

Τζάμπολ στην Α2 το Σάββατο!

Ημερομηνία: 30-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Το πιο πιθανό να μην δηλώσει συμμετοχή ο Κόροιβος-Δεν προβλέπεται ποινή σε περίπτωση μη συμμετοχής, σύμφωνα με την τροποποιητική προκήρυξη

Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε χθες ότι η Α2 Εθνική θα επαναρχίσει το προσεχές Σάββατο 3 Απριλίου. Τι κι αν Αγρίνιο και Καβάλα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα προπονήσεις, τι κι αν ο Κόροιβος επέστρεψε μόλις χθες στις προπονήσεις και ο Οίαξ την προηγούμενη Τρίτη, η Ομοσπονδία αποφάσισε την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές Σάββατο, από την 6η αγωνιστική που είχε σταματήσει.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ. χθες το μεσημέρι ήταν η εξής: «Μετά την υπουργική απόφαση η Eκτελεστική Eπιτροπή της ΕΟΚ ανακοινώνει ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Απριλίου με την διεξαγωγή της 6ης Αγωνιστικής».

Η πρόθεση του Κοροίβου

Ο Κόροιβος, ο οποίος έχει δύο αγώνες λιγότερους (με Τρίτωνα εκτός και Ψυχικό εντός), για την 6η αγωνιστική παίζει στο Ναύπλιο με τον Οίακα. Η ηλειακή ομάδα, όμως, το πιθανότερο είναι να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα και δεν θα υπάρξουν συνέπειες γι’ αυτό. Η τροποποιητική προκήρυξη αναφέρει πως φέτος δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και επιπλέον «σε περίπτωση που Σωματείο δεν θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, δεν θα του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών από το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, σε περίπτωση όμως που δηλώσει συμμετοχή και αποχωρήσει, τότε ισχύει ότι αναγράφεται στην Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας». Δηλαδή, όποιο σωματείο αποφασίσει να μην συνεχίσει το φετινό πρωτάθλημα, θα παραμείνει στην Α2 και επίσης δεν θα υποστεί αφαίρεση βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα. Αν όμως δηλώσει συμμετοχή και στη συνέχεια αποχωρήσει, τότε θα υποβιβαστεί.

Ο Κόροιβος (όπως και άλλα σωματεία) εδώ και μήνες είναι σταθερός στην άποψη πως για να γίνει επανεκκίνηση θα πρέπει τα σωματεία να στηριχθούν οικονομικά από την Πολιτεία και την Ε.Ο.Κ., καθώς λόγω του πολύμηνου lockdown έχει προκύψει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Πολιτεία και Ε.Ο.Κ. δεν έχουν κάνει καμία νύξη περί οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων της Α2 και ως εκ τούτου ο Κόροιβος, κατά μεγάλο ποσοστό, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, με το ζήτημα που υπάρχει να είναι ξεκάθαρα οικονομικό. Αυτό θα αποφασιζόταν χθες βράδυ, που είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοροίβου, ώστε να παρθεί απόφαση, η οποία πρέπει να κοινοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στην Ομοσπονδία.

Το σύστημα διεξαγωγής

Η Ε.Ο.Κ., λοιπόν, προχώρησε σε τροποποίηση της προκήρυξης και σύμφωνα με αυτή θα διεξαχθεί όλος ο πρώτος γύρος και μετά την ολοκλήρωσή του οι οκτώ πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στον β΄ γύρο, στις αντίστροφες έδρες. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα πάρει την απευθείας άνοδο στη Basket League και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν τα πλέι-οφ, με τη συμμετοχή των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 2 έως 5, για να αναδειχτεί η ομάδα που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την Basket League. Υποβιβασμός δεν προβλέπεται, ενώ, όπως προείπαμε, όποιο σωματείο αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα δεν θα υπάρξει υποβιβασμός, αλλά ούτε και ποινή αφαίρεσης βαθμών στο πρωτάθλημα της σεζόν 2021-2022. Αν όμως δηλώσει συμμετοχή και στη συνέχεια αποχωρήσει, τότε θα υποβιβαστεί. Σήμερα, λοιπόν, θα φανεί πόσες και ποιες ομάδες από τις 16 θα συνεχίσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Α2 Εθνική

6η αγωνιστική

Οίαξ Ναυπλίου – Κόροιβος

Απόλλων Π.- Ελευθερούπολη

Ολυμπιακός Β΄ – Αγρίνιο

Δάφνη – Φίλιππος

Καβάλα – Παγκράτι

Τρίτων – Καρδίτσα

Αμύντας – Πανερυθραϊκός

Μαρούσι- Ψυχικό

 

 

Η βαθμολογία

(Σε 5 αγώνες)

Απόλλων  4-1 9

——————————–

Παγκράτι  4-1 9

Μαρούσι  4-0 8

Ολυμπιακός Β΄ 3-1 7

Ελευθερούπολη  3-1 7

Καρδίτσα 3-1 7

Πανερυθραϊκός 2-2 6

Οίαξ  2-2 6

————————————–

Αγρίνιο 1-4  6

Ψυχικό  2-1 5

Δάφνη  0-5 5

Καβάλα 0-5 5

Τρίτων  1-2 4

Αμύντας  1-2 4

Κόροιβος  0-3 3

Φίλιππος  1-0  2

 

*O Φίλιππος έχει 4 αγώνες λιγότερους, ο Κόροιβος, ο Τρίτωνας, ο Αμύντας και το Ψυχικό έχουν 2 αγώνες λιγότερους, ο Ολυμπιακός, το Μαρούσι, η Ελευθερούπολη, η Καρδίτσα, ο Πανερυθραϊκός και ο Οίαξ έχουν 1 αγώνα λιγότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος