FOLLOW US: facebook twitter

Τσιτσιπάς – Φόκινα 2-0: Πρίγκιπας Στέφανος, κατέκτησε τον τίτλο ξανά στο Μόντε Κάρλο

Ημερομηνία: 17-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για δεύτερη διαδοχική χρονιά είναι ο κάτοχος του τίτλου στο Μόντε Κάρλο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε!

Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Μόντε Κάρλο κερδίζοντας με 2-0 (6-3, 7-6 σε 1 ώρα και 36 λεπτά) τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φόκινα και πήρε τον 8ο τίτλο καριέρας!

Σε ένα παιχνίδια για γερά νεύρα στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος δεν… μάσησε όταν δέχτηκε το break στο υπέρ του 5-4 και με ψυχραιμία οδήγησε το σετ στο tie break όπου ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έπαιξε εξαιρετικά, έχοντας 3 άσους, 21 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη έναντι 27 του αντιπάλου του.


«Χτύπησε» όταν έπρεπε ο Τσιτσιπάς στο πρώτο σετ

Με το δεξί άρχισε το ματς ο Τσιτσιπάς που πήρε το πρώτο game στο σερβίς του. Με ένα ωραίο μπάκχαντ winner ο Φόκινα ισοφάρισε και αμέσως μετά έκανε ένα άνετο break από λάθη του Στέφανου και ένα δικό του ωραίο drop shot στον τελευταίο πόντο.

Η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν άμεση. Εκανε break χωρίς να χάσει πόντο κλείνοντας το game με εκπληκτικό winner στην ευθεία.

Το 3-2 ήρθε εύκολα για τον Στέφανο που βελτίωσε το παιχνίδι του και άρχισε να παίζει πιο επιθετικά, κλείνοντας με σμας το πέμπτο game.

Το 3-3 έγινε από χαμένη επιστροφή του Στέφανου ενώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ήρθε το 4-3 για τον Ελληνα τενίστα ο οποίος είχε love service game.

Με τρία αβίαστα λάθη του Ισπανού, ο Τσιτσιπάς έκανε break και σέρβιρε για το σετ το οποίο και πήρε με love service game το οποίο έκλεισε με άσο.

Εκλεισε το σετ με 10 winners και μόλις 5 αβίαστα λάθη.


Αντεξε στην πίεση και πήρε το τρόπαιο ο Τσιτσιπάς!

Με break ξεκίνησε ο Τσιτσιπάς το δεύτερο σετ, αναγκάζοντας σε λάθη τον Φόκινα. Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, ο Στέφανος έφτασε στο 2-0 από τις κακές άμυνες του αντιπάλου του. Ο Ισπανός κατάφερε να μειώσει σε 2-1 καθώς το φόρχαντ του Ελληνα τενίστα σταμάτησε στο φιλέ.

Ο Φόκινα ήθελε απεγνωσμένα ένα break και το βρήκε αμέσως παίζοντας επιθετικά και αναγκάζοντας τον Τσιτσιπά να παίζει σε θέση άμυνας (2-2). Ο Ισπανός έφτασε με love service game στο 3-2 ανατρέποντας την κατάσταση στο σετ.

Εξίσου εύκολα ισοφάρισε το Νο5 του κόσμου, με τον Φόκινα να παίρνει ξανά προβάδισμα με αρκετή δόση τύχης και ένα λάθος του Στέφανου.

Με σμας ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4 σε ένα δύσκολο game και στο επόμενο game κατάφερε να κάνει ένα κρίσιμο break μετά από τρεις ευκαιρίες, με ένα τρομερό φόρχαντ που έφερε λάθος του αντιπάλου του.

Στη συνέχεια σέρβιρε για το ματς και βρέθηκε πίσω με 15-40 και ο Ισπανός με σμας έκανε το break για να μείνει στο ματς!

Μετά από πέντε ευκαιρίες, ο Φόκινα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να πάρει προβάδισμα με 6-5. Στο επόμενο game και με σκορ 15-30 ο Φόκινα έχασε οριακά ένα φόρχαντ και αντί για διπλό σετ πόιντ, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε και πήγε το σετ σε tie break.

Εκεί με λίγη δόση τύχης έκανε ένα διπλό μίνι break για να προηγηθεί 4-1 και να σερβίρει στους επόμενους δύο πόντους. Με 6-2 ο Στέφανος είχε τέσσερις ευκαιρίες για τον τίτλο.

Εχασε την πρώτη, αλλά στην δεύτερη τελείωσε το ματς.




Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος