FOLLOW US: facebook twitter

Α. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Λάτσειο και την συνάντηση με τον Τ. Αντωνακόπουλο: «Δεσμεύομαι για επαναλειτουργία Παν/κών Σχολών ακόμα κι αν η κυβέρνηση τις καταργήσει»

Ημερομηνία: 25-05-2021 | Συντάκτης:
-Τ. Αντωνακόπουλος: «Περιμένουμε τη μέγιστη κοινοβουλευτική υποστήριξη και αρωγή στις δίκαιες διεκδικήσεις μας»

Σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, υποδέχθηκε χθες το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για όλα τα μεγάλα και «φλέγοντα» ζητήματα (Δρόμος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, Πανεπιστημιακές Σχολές, Νοσοκομείο). Ενώ στην τοποθέτηση του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εμείς κ. πρόεδρε αγανακτούμε γιατί ο τόπος μας με τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα παραμένει τελευταίος στην ανάπτυξη και μάλιστα υποβαθμίζεται διαρκώς!

Πιστεύουμε στη βοήθειά σας και προσδοκούμε σε αυτήν. Αφού από το πρόσφατο παρελθόν υπάρχουν δείγματα αλλαγής αυτής της αδιαφορίας του αντιπροσωπευτικού κράτους, κι από την εποχή της διακυβέρνησής σας όπου με νόμο είχατε ιδρύσει τα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να προχωρήσει για υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα που θα βάζει ταφόπλακα στις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία.

Και το Νοσοκομείο πρέπει να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α, αφού τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί.

Κι ακόμα πρέπει άμεσα να ξεμπλοκάρει και επιτέλους να προχωρήσει ο νέος Αυτοκινητόδρομος, όπου δυστυχώς – κι όπως εμείς είχαμε από την πρώτη στιγμή προβλέψει και τονίσει δημοσίως – δεν έχουμε καμία εξέλιξη! Που με τη ροή των πραγμάτων γύρω από το θέμα αυτό, ούτε στο άμεσο μέλλον προμηνύεται να έχουμε…

Επίσης,στο λιμάνι Κατάκολου που είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια τουρισμού στη χώρα, η κρουαζιέρα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Και με το λιμάνι μας, να αποτελεί βασικό λιμάνι επισκεπτών στη χώρα, μέσω κρουαζιέρας, απαιτείται να έχει την υποστήριξη που θα έπρεπε ως τέτοιο.

Έχουμε εγκαινιάσει μια λειτουργία συλλογικής δράσης, το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών. Οι αιρετοί της Ηλείας πρέπει ως μια γροθιά και με δυναμικό πνεύμα να διεκδικήσουμε.

Περιμένουμε από σας αρκετά κ. πρόεδρε. Να στηρίξετε κοινοβουλευτικά στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα δίκαια αιτήματα μας και να είστε αρωγός στις διεκδικήσεις μας Νομίζουμε ότι άλλωστε έχετε αποδείξει ότι είστε ο πολιτικός των ρήξεων και της ανατροπής.

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Αλ. Τσίπρας: “Αλλεπάλληλα τα κυβερνητικά χτυπήματα που βιώνετε στην Ηλεία”

– Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως «Ζητήσατε συνάντηση στο γραφείο μου στην Αθήνα και τελικά αποφάσισα να έρθω εγώ εδώ» και έκανε συγκεκριμένες αναφορές στα μεγάλα θέματα:

«Δυστυχώς, στην Ηλεία βιώνετε μέσα από αλλεπάλληλα κυβερνητικά χτυπήματα, την απαξίωση, την υποβάθμιση και την οπισθοδρόμηση. Βιώνετε από πρώτο χέρι τις συνέπειες των κυβερνητικών εμμονών. Είστε πιθανότατα το πρώτο θύμα μιας γενικότερης πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης.Κι αν δεν αντιδράσετε θα είστε το πρώτο θύμα αυτής της πολιτικής!

Όπως με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Σχολών στο Νομό, όπου δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή να υποβαθμίζεται κατ’ αυτό τον τρόπο. Και με πλήθος ήδη φοιτητών να μένουν «ξεκρέμαστοι». Πρέπει να «παγώσει» και να μην εφαρμοστεί τουλάχιστον για ένα χρόνο κάθε απόφαση γύρω από τη λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβερνητική πολιτική, να μην μειωθούν οι εισακτέοι που με όσα έχουν αποφασιστεί θα μείνουν εκτός Α.Ε.Ι. πολλές χιλιάδες υποψήφιοι – 25.000 με 30.000 – σε σχέση με τη περσινή χρονιά, ενώ θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά Α.Ε.Ι. τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο. Η κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό του αριθμού των εισακτέων στα δημόσια πανεπιστήμια έχει επιδίωξη να επιφέρει σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολλεγίων, για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αλλά ταυτόχρονα και ραγδαία αύξηση των μορφωτικών ανισοτήτων. Πρέπει να μείνει ο ίδιος αριθμός εισακτέων. Ειδικά στην εποχή που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας, μέσα σε ένα ιδιότυπο και εντελώς στρεσογόν ογενικότερα, περιβάλλον, και μέσα σε δυσμενέστατες συνθήκες που σίγουρα δεν ενδείκνυνται για τέτοιου είδους αλλαγές. Η γνώση αποτελεί αξία και φυσικά δεν πάμε μπροστά αλλά πολύ πίσω, όταν υποβαθμίζεται ο πυλώνας της γνώσης και ισοπεδώνεις μια ολόκληρη περιοχή.

Για όλα αυτά τα εκπαιδευτικά θέματα, έχω ήδη ως τώρα απευθυνθεί με επίκαιρες ερωτήσεις απευθείας στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη τρεις φορές. Τις δυο πρώτες απέφυγε να απαντήσει, πλέον τον περιμένω την Παρασκευή στη Βουλή για τη συζήτηση αυτή.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ο δρόμος “καρμανιόλα” όπως πλέον όλοι τον ξέρουν, της Πατρών – Πύργου παραμένει. Το έργο πνοής αυτού του οδικού άξονα, έχει σταματήσει κι έχει βαλτώσει εδώ και περίπου δυο χρόνια που ανέλαβε η νυν κυβέρνηση. Όταν βρήκε από εμάς ήδη υπάρχουσες συμβάσεις σε εκτέλεση. Ούτε ένας εκσκαφέας δεν έχει μπει. Κι έτσι όπως πάνε, ούτε το 2026 δεν θα τελειώσει ο δρόμος αυτός! Με όλα τα προβλήματα των μετακινήσεων να παραμένουν, τόσο για τον απαιτούμενο χρόνο διάνυσης των αποστάσεων, όσο βέβαια και πάνω απ’ όλα για την ασφάλεια και τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται.

Και φυσικά, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ηλεία οι υποδομές της δημόσιας υγείας που μένουν υποστελεχωμένες, στο έλεος του ιού μέσα στη γενικότερη αυτή κατάσταση που έχει μεγενθύνει τα προβλήματα αυτά».

Να τονιστεί πως τόσο κατά τη σύνοψη που έκανε ο κ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τους αιρετούς, όσο και στις δηλώσεις που έκανε ακολούθως στα ΜΜΕ ανέφερε ξεκάθαρα πως «αυτές οι αποφάσεις θα καταργηθούν όταν σύντομα μια προοδευτική κυβέρνηση αναλάβει τη χώρα και της οποίας όλες οι αποφάσεις θα είναι προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας κι όχι απλά μιας μικρής ομάδας εκλεκτών».

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος