FOLLOW US: facebook twitter

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια μεγάλη συγγνώμη στους πολίτες της Ηλείας

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:

Για το θέμα του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ionian TV.
Με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου στην Αμαλιάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ξεμπλόκαρε το έργο, προχωρώντας στη δημοπράτησή του με πολύ μικρότερο κόστος.

Τόνισε επίσης πως όταν έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ακύρωσε τις εργολαβίες και τη δημοπράτηση που είχε ήδη γίνει, έδιωξε τους εργολάβους τους αποζημίωσε και από πάνω με 8 εκατομμύρια τον καθένα, ενώ το έργο καθυστερεί 32 μήνες.

«Εμείς να ζητήσουμε συγνώμη γι’ αυτό ή ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια μεγάλη συγνώμη στους πολίτες της Ηλείας κυρίως, που καθημερινά χάνονται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «πρόκειται για ένα έγκλημα και για μια ακόμη εξαπάτηση του λαού της Αχαΐας και της Ηλείας».

Αλ. Τσίπρας: Εμείς ξεμπλοκάραμε το έργο το οποίο το είχε δημοπρατήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης χωρίς να υπάρχουν κοινοτικοί πόροι, άρα δεν θα γινόταν ποτέ. Πήραμε το έργο, βάλαμε προδιαγραφές όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίζει, να είναι ένας οδικός άξονας διπλής κατεύθυνσης με 21 μέτρα πλάτος και προχωρήσαμε στη δημοπράτηση με πολύ μικρότερο κόστος. Το αρχικό του κόστος ήταν 480 εκατομμύρια και μειώσαμε 50% και πήγαμε στα 240 εκατομμύρια και, ναι, σπάσαμε σε οκτώ εργολαβίες, γιατί και αυτή η διαδικασία μας έδωσε μεσοσταθμικά εκπτώσεις 30%.

Και ενώ οι επτά από τις οκτώ εργολαβίες είχαν ξεκινήσει, ήταν μπουλντόζες και φορτηγά και εργάτες είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες, έρχεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ακυρώνει τις εργολαβίες και τη δημοπράτηση που είχε ήδη γίνει, διώχνει τους εργολάβους από τις επτά από τις οκτώ που είχαν ξεκινήσει τις εργασίες τους, τους αποζημιώνει και από πάνω με 8 εκατομμύρια τον καθένα και καθυστερεί 32 μήνες.

Εμείς να ζητήσουμε συγνώμη γι’ αυτό ή ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια μεγάλη συγνώμη στους πολίτες της Ηλείας κυρίως, που καθημερινά χάνονται. Αυτά τα δυόμισι χρόνια πόσες ανθρώπινες ζωές έχουν χαθεί; Το έργο θα είχε τελειώσει τώρα. Δικαιολογήθηκε μάλιστα ότι αυτά έγιναν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να δώσει σε δικούς του εργολάβους και μάλιστα έφερνε διαρκώς το παράδειγμα του Καλογρίτσα. Μα το 2019 εμείς κηρύξαμε έκπτωτο τον Καλογρίτσα.

Εδώ πρόκειται για ένα έγκλημα και για μια ακόμη εξαπάτηση του λαού της Αχαΐας και της Ηλείας. Όπως η εξαπάτηση με τις αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές του προηγούμενου χρόνου που ακόμη και τούτη την ώρα που συζητάμε οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει δεκάρα, που έχει χαθεί το βιός τους, όπως η εξαπάτηση σε σχέση με τις πανεπιστημιακές Σχολές τις οποίες έκλεισε μέσα από τη διαδικασία της βάσης του 10.

Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να κατανοήσω, θέλει να εκδικηθεί και τον νομό της Ηλείας και τον νομό της Αχαΐας. Ενδεχομένως γιατί δεν παίρνει υψηλά ποσοστά; Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά έχει μια εκδικητική συμπεριφορά και έρχεται σήμερα να κάνει και τυμπανοκρουσίες και εγκαίνια σε μια διαδικασία έναρξης έργων, που είχαν ξεκινήσει και τα έχει 32 μήνες διακόψει. Και πρέπει να πανηγυρίσουμε και από πάνω; Για έναν προϋπολογισμό που τον αυξάνει κατά 115 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 90 θα τα βάλουν ιδιώτες, άρα θα έχουμε και διόδια; Με συγχωρείτε, αλλά πάει πολύ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος