FOLLOW US: facebook twitter

Τσιόδρας για κορονοϊό: Στους 28 οι νεκροί, 74 νέα κρούσματα, συνολικά 966

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας:

-500.000 κρούσματα, 22.000 θάνατοι ανά τον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

-Ανακοινώνουμε 74 νέα κρούσματα. Συνολικός αριθμός 966. 66 σε ΜΕΘ. 65 είναι διασωληνωμένοι. 86% άνδρες και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. 2 καταγεγραμμένους θανάτους, συνολικά 28 στη χώρα. Μέση ηλικία θανόντων τα 73 έτη. 23 άνδρες και 5 γυναίκες σε αυτή τη λίστα. 52 έχουν πάρει εξιτήριο. Έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.

-Οι επόμενες εβδομάδες κρίσιμες. Ελεγχόμενη η τροχιά, να κρατήσουμε μια εικόνα εντός ελέγχου.

-Αυστηρή καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από χώρες με αυξημένα κρούσματα.

-Τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό σε αυτή τη φάση. Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά. Στη μάχη με τον ιό θέλουμε τα πραγματικά δεδομένα. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της επιδημίας.

-Σε μελέτη εκτίμησης κινδύνου εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Τι θα βλέπαμε αν δεν είχαμε βάλει μέτρα. Εφιαλτικά τα σενάρια με 40 εκατ. θανάτους. Μιλούν και για ημίμετρα μόνο για ηλικιωμένους. Ακόμη και με ημίμετρα, 40% μείωση κοινωνικών επαφών θα σώζονταν 8 εκατ. ζωές. Όλοι πλέον υιοθετούν στρατηγικές ανάλογες με τις δικές μας. Η Κίνα έκλεισε σήμερα τα σήμερα. Ένα 5% των ανθρώπων νοσούν σοβαρά. Δεν θέλουμε αυτό να γίνει σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ούτε μαζί και ταυτόχρονα. Η γρήγορα, συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων γλιτώνει σημαντικό αριθμό θανάτων.

-Εκτός από τον εκατοντάχρονο που γεννήθηκε στην πανδημία γριπης 1919 και πήρε εξιτήριο, εξιτήριο πήρε σήμερα στη χώρα μας και η πρωτη μητέρα από το αττικό νοσοκομείο.

-Για όσους αποσωληνώθηκαν από 52 έως 67 ετών, 2 από τους 4 είχαν υποκειμενα προβλήματα, θέλουμε να δούμε και άλλους να αποσωληνώνονται.

-Τα κύρια φάρμακα είναι η ρεμντεσιβίρι, η χλωροκίνη και ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα.

Τι είπε ο κ. Χαρδαλιάς:

-Σημαντικό να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες. Χθες παρεληφθη υγειονομικό υλικό από τα Ηνωνμένα Αραβικά Εμιράτα. 11 τόνοι, με φόρμες ιατρικής προστασίας κ.α.

-Επιβολή περισσότερων προστίμων από τους ελέγχους. Η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη.

-Το 19,3% των επιβατών πτήσεων από Ολλανδία ήταν transit από Αγγλία και ΗΠΑ. Συμπλήρωσαν τη σχετική φόρμα όπου δήλωσαν που θα παραμείνουν απομονωμένοι. 6.687 βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα και οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς. Κάποιες περιπτώσεις ελέγχονται και σε καθημερινή βάση.

-Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι. Η χώρα είναι χωρισμένη και παρακολουθείται σε επίπεδο 13 περιφερειών. Κανείς δεν μπορεί να κανει πρόβλεψη για το είδος των μέτρων που θα πάρουμε. Το κράτος είναι έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό.

Πηγή: thetoc.gr

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος