FOLLOW US: facebook twitter

Τριπλάσιοι οι επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο από τα Μουσεία

Ημερομηνία: 13-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Αυξάνεται κάθε χρόνο η επισκεψιμότητα στα μνημεία της Αρχαίας Ολυμπίας- Τι καταγράφει πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

 

Αύξηση 4,6% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Ιούλιο εφέτος, ενώ παράλληλα υπήρξε αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 0,9% και αύξηση των εισπράξεων κατά 9,2%. Το επτάμηνο, παρατηρήθηκε αύξηση 8,6% στους επισκέπτες και αύξηση 4,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 12,7%.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους παρατηρήθηκε τον Ιούλιο αύξηση των επισκεπτών κατά 10,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε αύξηση 21,5% και οι εισπράξεις αυξήθηκαν 7%. Το επτάμηνο, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 16,2% και κατά 16% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση 15,8%.

Θετική η  εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας

Ειδικότερα και σε ότι αφορά την Αρχαία Ολυμπία, η εικόνα είναι θετική στην πορεία του χρόνου, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει αύξηση της επισκεψιμότητας σε ετήσια βάση – Ιούλιο 2017 έως Ιούλιο 2018-  και στα Μουσεία και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Ωστόσο  ειδικά για τον φετινό Ιούλιο του 2018 είχαμε μια μικρή διαφοροποίηση, καθώς καταγράφηκε  αύξηση επισκεπτών στα Μουσεία και μείωση στον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης σε γενικές γραμμές διαπιστώνουμε ότι η επισκεψιμότητα στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας είναι παραπάνω από τριπλάσια σε σχέση με τα Μουσεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν κάνουν όλοι χρήση του ενιαίου εισιτηρίου, αλλά περιορίζονται – κυρίως για την οικονομία του χρόνου ειδικά για την κρουαζιέρα που δεν μένει πολλές ώρες στην Ολυμπίας- στην επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και αυτό θα έπρεπε ίσως να προβληματίσει και την αρχαιολογική υπηρεσία, αν και αυτή η εικόνα – αν εξαιρέσουμε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης- είναι σχεδόν καθολική σε όλα τα μνημεία της χώρας.

Αναλυτικότερα, τον Ιούλιο του 2017, οξ επισκέπτες στα αρχαιολογικά μουσεία της Ολυμπίας ήταν 15.600, ενώ τον Ιούλιο του 2018 ήταν 16.710, είχαμε μια αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 7,1%.

Αντιθέτως στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, οι επισκέπτες τον Ιούλιο του 2017 ήταν 72.000, ενώ τον Ιούλιο του 2018 ήταν 68.541, είχαμε μια μείωση της επισκεψιμότητας κατά 4,9%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος