FOLLOW US: facebook twitter

«Trio Lumpen-Η Φράουλα» στα Καβάσιλα

Ημερομηνία: 06-07-2022 | Συντάκτης:

Η παράσταση ανεβαίνει με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις & των Καταστημάτων και Επιχειρήσεων Ν. Ηλείας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Η Θεατρική παράσταση «Trio Lumpen – Η Φράουλα», παρουσιάζεται με πρωτοβουλία του Συνδικατου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις και των Καταστημάτων και Επιχειρήσεων Ν. Ηλείας την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Καβασίλων.
Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή παράσταση, όπου τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, «συνθέτουν» μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος.

Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το «τέλος της ιστορίας» προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος.

Οι δύο πουλάνε την ψυχή τους για τη φρούδα ελπίδα της «καβάτζας». Μεθάνε με το ελληνικό «αμερικάνικο όνειρο» που φοράει φουστανέλα και καπέλο “Uncle Sam” και πιστεύουν πως τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες «αρκεί την κρίσιμη στιγμή να μην κωλώσουν». Ζητιάνοι, μέλη του παρακράτους, πιστοί υπήκοοι ενός μυστήριου αφεντικού και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσει τη πορεία του το σάπιο καράβι της εξουσίας.

Μαζί τους σέρνουν έναν κατ’ επιλογή μουγκό. Έναν άλαλο πνευστό, που δίνει το σκοπό, κρατάει τον ρυθμό και παραμένει πιστός τους ακόλουθος μέχρι το τέλος της «προϊστορίας».

Κείμενα – σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης. Παίζουν Δημήτρης Κουφαλάκος, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Ανοιχτό θεάτρο Καβασίλων – Κυριακή 10 Ιουλίου ώρα 21.30

– Γενική είσοδος 10 ευρώ

– Για παιδιά κάτω των 12 ετών και για ανέργους η είσοδος θα είναι δωρεάν

– Για ανηλίκους άνω των 12 ετών και για τα μέλη των σωματείων που διοργανώνουν την παράσταση η είσοδος θα είναι 5 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος