FOLLOW US: facebook twitter

Τριήμερο αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 20-02-2023 | Συντάκτης:

-Katia Samantzi band στο Πελόπιο – Κούλουμα σε Στρέφι και Δρούβα

Μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιεί και πάλι τις καθιερωμένες τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, όπου το βράδυ στις 7:30 μμ, στον λόφο Δρούβα θα γίνει η αναβίωση του εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στην κεντρική πλατεία του οικισμού, με ψήσιμο και προσφορά εδεσμάτων, πολύ χορό και διασκέδαση.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 6:00 μμ, στην πλατεία Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Πελόπιο, θα γίνει από φορείς των Κοινοτήτων Πελοπίου και Στρεφίου, η αναβίωση του γάμου του Γιαννάκου, ενός διασκεδαστικού εθίμου που ενθουσιάζει όσους συμμετέχουν. Γύρω στις 8μμ θα γίνει στην πλατεία του Μπαντούνειου η καύση του Καρνάβαλου, συνοδεία αποκριάτικης χορευτικής μουσικής με DJ. Η βραδιά θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία, στον εσωτερικό χώρο του Μπαντούνειου Πολιτιστικού Κέντρου Πελοπίου, με τη γνωστή τραγουδίστρια από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό The Voice, Κάτια Σαμαντζή, η οποία θα πλαισιώνεται από μουσικό συγκρότημα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δημοφιλή τραγουδίστρια με μεγάλη δημοφιλία, ιδίως στο νεανικό κοινό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου από τις 11 το πρωί, με τα καθιερωμένα Κούλουμα, με μουσική και χορό στην Τ.Κ. Στρεφίου (χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης) όπου θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν και στον λόφο Δρούβα, κλείνοντας τις τριήμερες εκδηλώσεις.

Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν από κοινού ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αρχ. Ολυμπίας, Πελοπίου, Στρεφίου, μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος