FOLLOW US: facebook twitter

Τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας – «Μαγνήτης» η καρναβαλική παρέλαση στο Πελόπιο

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια μεγάλη γιορτή χαράς θέλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας τις φετινές τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει, ακολουθώντας την παράδοση και επιζητώντας την μαζική συμμετοχή του κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, με το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, το οποίο πάντα ενθουσιάζει τους συμμετέχοντες.Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 11 το πρωί (κεντρική πλατεία – διασταύρωση Πραξιτέλους Κονδύλη και Δούμα). Την ίδια ώρα, οι μικροί μας φίλοιθα χορέψουν στο παραδοσιακό γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία, υπό την επιμέλεια της ψυχαγωγικής ομάδας «Constantin». Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον λόφο Δρούβαθα γίνει η αναβίωση του εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στην κεντρική πλατεία του οικισμού, με πολύ χορό και διασκέδαση.Ξεχωριστή νότα θα δώσει η καρναβαλική ομάδα της τοπικής κοινότητας Φλόκα, με το πέταγμα φωτεινών αερόστατων.

Με φαντασία και έμπνευση, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στα άρματα για την κεντρική καρναβαλική παρέλαση στο Πελόπιο, που θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 4μμ, με έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής. Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος, να δημιουργήσουν καρναβαλικές ομάδες και να παρελάσουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι 21 Φεβρουαρίου, επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους Στασινόπουλο Δημήτρη, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Πελοπίου, 6906665933 καιΧρυσανθακόπουλο Βασίλη, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοπίου, 6932638385.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου με τα κεντρικά Κούλουμα στην Τ.Κ. Στρεφίου (χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης) όπου θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν και στον λόφο Δρούβα, επίσης με διαγωνισμό χαρταετού. Το σούρουπο (6μμ) στην τοπική κοινότητα Φλόκα, στην κεντρική πλατεία, θα γίνει το εντυπωσιακό έθιμο του πετάγματος αερόστατων, κλείνοντας τις τριήμερες εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας καλεί τους  πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, καθώς και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, να δημιουργήσουν καρναβαλικές ομάδες και να συμμετάσχουν, εκτός από τις άλλες εκδηλώσεις του τριημέρου, και στην κεντρική καρναβαλική παρέλαση στο Πελόπιο την Κυριακή 1η  Μαρτίου.

Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν από κοινού ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας, οι τοπικές κοινότητες Αρχ. Ολυμπίας, Πελοπίου,Στρεφίου, Φλόκα,μαζί μεπολιτιστικούςσυλλόγους – φορείς όλου του Δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος