FOLLOW US: facebook twitter

Στην Τριανταφυλλιά τα σκουπίδια από τα μέσα της εβδομάδας

Ημερομηνία: 28-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-argiropoulos-epitropos

Εγκρίθηκε η σύμβαση της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης από την Επίτροπο

Το τελευταίο σκαλοπάτι της διαδρομής, που οδηγεί στην έναρξη της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης, διαχείρισης των απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, προσπεράστηκε χθες με την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καλλιρρόη Κοντού.

Μετά την θετική για την Ηλεία εξέλιξη, και αφού αναρτηθεί η απόφαση στο ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων), ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναμένεται να ζητήσει τη Δευτέρα από τον ανάδοχο εργολάβο τα νομιμοποιητικά του έγγραφα (εγγυητική κτλ) ώστε να υπογράψουν την σύμβαση και ταυτόχρονα, θα τον καλέσει να προχωρήσει στην εγκατάσταση των μηχανημάτων της Μονάδας Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποιήσης στο χώρο του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς ώστε να ξεκινήσει η διαχείριση των σκουπιδιών «της ημέρας» των Δήμων Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Πηνειού. Εκτιμάται, ότι απαιτούνται δυο, το πολύ, τρείς ημέρες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ενδεχομένως μέσα στην επόμενη εβδομάδα τα πρώτα φορτία σκουπιδιών θα εναποτεθούν προς διαχείριση στην Τριανταφυλλιά. «Με την εγκατάσταση των μηχανημάτων, επιλύεται πλέον ένα σοβαρό πρόβλημα της καθημερινότητας των τεσσάρων Δήμων, όπως είχαμε υποσχεθεί» τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Γ. Λιατσής: «Η καλύτερη μέρα έφτασε»

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, που λίγες ώρες πριν την έγκριση της σύμβασης, είχε επισκεφθεί με τον αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας Γιάννη Αργυρόπουλο, την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο γραφείο της στον Πύργο, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του για την ευόδωση των προσπαθειών και χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως την «καλύτερη του μέρα στα 20 χρόνια που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Είναι η καλύτερη μου μέρα, από τότε που ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση για δυο λόγους. Πρώτον γιατί επιλύεται, με τον τρόπο που με φανατισμό υποστήριξα και εξυπηρέτησα, το μεγαλύτερο ζήτημα που έχει προκύψει σε ολόκληρο το Νομό και που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Και δεύτερον, γιατί σπάει οριστικά και για πάντα, η αντιπαλότητα του παρελθόντος μεταξύ του Πύργου και της Αμαλιάδας. Από εδώ και πέρα, αναμένουμε μόνο θετικά και καλές συνεργασίες!».

Παράλληλα, ανέφερε ότι μετά την έναρξη της προσωρινής ενδιάμεσης λύσης, αναμένεται στα τέλη Ιουλίου να έχει προχωρήσει και η ενδιάμεση λύση και πως «σιγά- σιγά δρομολογείται και η διαδικασία του εργοστασίου που θα απαλλάξει το Νομό από το πρόβλημα των απορριμμάτων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος