FOLLOW US: facebook twitter

Χτυπά ξανά στην πόρτα μας: Τρία κρούσματα κορονοϊού στη δομή Προσφύγων στο L.M. Village της Μυρσίνης

Ημερομηνία: 06-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις του ΕΟΔΥ, καθώς χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι τρεις άνδρες από την Πάτρα, οι οποίοι εργάζονται στη δομή προσφύγων LM. VILLAGEστη Μυρσίνη, βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορονοϊού και έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα. Προς το παρόν, θεωρούνται «ύποπτα» κρούσματα, ωστόσο οι πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι χθες το βράδυ ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώθηκε από την 6η ΥΠΕ για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό, σήμερα το πρωί αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη δομή προσφύγων, προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης για πιθανά νέα κρούσματα. Σε πρώτη φάση, ο έλεγχος θα γίνει στο προσωπικό που εργάζεται στη δομή και είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο εργαζόμενους ανέβασε πυρετό χθες και επισκέφθηκε τον γιατρό της δομής για να εξεταστεί. Ο γιατρός ενημέρωσε τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με τη λήψη δειγμάτων για να υποβληθούν σε τεστ. Μετά την ενημέρωση ότι το τεστ είναι θετικό, αυτομάτως μπήκαν σε καραντίνα τόσο οι δύο εργαζόμενοι όσο και ο γιατρό που τους εξέτασε.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς έχουν εφαρμοστεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ και οι τρεις εργαζόμενοι στη δομή έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα. Παράλληλα, ο διοικητής της δομής, Ναμπίλ Μοράντ, έδωσε εντολή για την εφαρμογή μέτρων περιορισμού στους πρόσφυγες της δομής για προληπτικούς λόγους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος