FOLLOW US: facebook twitter

Τρία ηλεκτροκίνητα μικρά λεωφορεία μέσα στην πόλη – Αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης με το ΚΤΕΛ στο Δ. Σ. Πύργου

Ημερομηνία: 27-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Αποφασίστηκε ειδική συνεδρίαση για το άνοιγμα των σχολείων

Στη σύναψη σύμβασης χρησιδανείου με το ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας για την αγορά τριών ηλεκτροκίνητων μικρών λεωφορείων, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στην απογευματινή συνεδρίαση της Τρίτης. Πρόκειται για την πράξη «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 με τίτλο: «Δράσεις για την υλοποίηση των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων των Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας».

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο δήμος στα πλαίσια της ΟΧΕ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα προβεί στην αγορά τριών ηλεκτροκίνητων μικρών λεωφορείων τα οποία θα παραχωρηθούν στο ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των πολιτών εντός της πόλης του Πύργου.

Ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα στη σύμβαση για ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς ομάδες (άτομα τρίτης ηλικίας, ανέργους, ΑμΕΑ) ώστε να διασφαλιστεί μία πολιτική ορθής χρήσης και να υπάρχει μία ανταποδοτικότητα του έργου προς το κοινωνικό σύνολο της πόλης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα  σε κοινόχρηστα σημεία του Δήμου Πύργου, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές καθώς και η παράταση λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και η σύσταση Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

Προ ημερήσιας διάταξης και ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστου Γιάνναρου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης για την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω της πανδημίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος