FOLLOW US: facebook twitter

Τρία δρομολόγια για Πάτρα μέσα σε μία βάρδια! – Η μόνιμη «πληγή» του ΕΚΑΒ Ηλείας

Ημερομηνία: 21-01-2020 | Συντάκτης:
-«Αναγκαία η στελέχωση και του ΕΣΥ για να μειωθούν οι διακομιδές» δηλώνει στην «Πρωινή» η νέα δ/ντρια του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, Αγγ. Κανελλοπούλου

Σε μόνιμη «πληγή» έχουν εξελιχθεί οι διακομιδές ασθενών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τον Πύργο σε νοσοκομεία της Πάτρας. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν την περασμένη χρονιά με την αλλαγή του συστήματος εφημεριών, το πρόβλημα παραμένει σε δυσβάσταχτα επίπεδα και απαιτεί από τους διασώστες να φτάσουν στα όριά τους για να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ της Πάτρας, καθημερινά υλοποιούνται τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια είτε για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου είτε για τον «Άγιο Ανδρέα», ενώ ορισμένες φορές το δρομολόγιο έχει εκτελεστεί τρεις φορές μέσα σε μία βάρδια!

Όπως ανέφεραν διασώστες στην «Πρωινή», το ΕΚΑΒ πλέον υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του διότι δεν διαχειρίζεται μόνο τα έκτακτα συμβάντα, αλλά επωμίζεται σε μεγάλο βαθμό και την ανεπαρκή στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας, με συνέπεια πολλές φορές να γίνονται «μπαλάκι» οι ασθενείς λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού ή να διακομίζονται από τον Πύργο στην Πάτρα για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που εξαγγέλθηκε το περασμένο φθινόπωρο για τη μόνιμη εγκατάσταση ασθενοφόρου στην αρχαία Ολυμπία, αν πρώτα δεν ενισχυθεί συνολικά με γιατρούς η Δημόσια Υγεία στην Ηλεία.

Η νέα διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αγγελική Κανελλοπούλου, δήλωσε στην «Πρωινή»:

«Στόχος μας είναι να ενισχυθεί και να θωρακιστεί το ΕΚΑΒ, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ασθενοφόρα, για να καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα την Ηλεία αλλά και όλους τους νομούς ευθύνης μας. Ωστόσο, είναι αναγκαία και η ταυτόχρονη στελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να μειωθούν οι διακομιδές ασθενών. Στην Ηλεία χρειαζόμαστε ένα γερό νοσοκομείο που να πατά καλά στα πόδια του, για να περιοριστούν τα συνεχή δρομολόγια των ασθενοφόρων προς την Πάτρα και το ΕΚΑΒ να επιτελεί αποτελεσματικά τον ιδρυτικό του ρόλο, δηλαδή τα επείγοντα περιστατικά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος