FOLLOW US: facebook twitter

Tρεις μπαλαρίνες από την Ηλεία κατέκτησαν το όνειρό τους!

Ημερομηνία: 19-10-2021 | Συντάκτης:

Τρία ταλαντούχα κορίτσια από την Ηλεία πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπ. Πολιτισμού του τμήματος Καθηγητών Χορού!


Της Νίκης Μιχαλοπούλου


Τρία νεαρά ταλαντούχα κορίτσια από την Ηλεία, μαθήτριες δύο σχολών χορού, μας γέμισαν χαρά και περηφάνια, καθώς μετά από κόπο και επιμονή, πέτυχαν το όνειρό τους και πέρασαν στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού του τμήματος Καθηγητών Χορού! Η Δήμητρα Παπαντώνη από την Σχολή Χορού Ζωή Ανδρίτσου και η Αλεξάνδρα Καπελιώτη και Σοφία Γεωργοπούλου από την Σχολή Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού Εβίτα Κεραμιδά. Ο χώρος των τεχνών θα γίνει σίγουρα πιο πλούσιος!

Η συγχαρητήρια ανάρτηση της δασκάλας χορού, Ζωής Ανδρίτσου στο Facebook:

Στις 12/10/2021 ώρα 19:20 είχα μάθημα μπαλέτου με τις μπλε… Ανοίγεις την πόρτα της αίθουσας και μου λες “Κυρία με πήραν”!!
Ντεμούλα, μας αγαπημένη δεν είχαμε τη παραμικρή αμφιβολία ότι θα περάσεις με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και θα εμπλουτίσεις τον κόσμο της τέχνης του χορού με την παρουσία σου.
Μας κάνεις περήφανους όλους για ακόμα μια φορά!
Τώρα πια και επίσημα ανοίγεις τα φτερά σου για να πετάξεις απ’ το σκαλοπάτι του μαθητή, σ ‘αυτό του σπουδαστή, χορευτή, δασκάλου, χορογράφου.
Μέσα από μια περίοδο καραντίνας που δεν έχασες ούτε μια ώρα διαδικτυακού μαθήματος, απέδειξες ότι όλα γίνονται αρκεί να το θέλουμε πραγματικά!
Σ ευχαριστούμε που μπήκες στη σχολή μας, στη ζωή μας και στις καρδιές μας δείχνοντας τυφλή εμπιστοσύνη.
Θα μας λείψεις που δεν θα μας περιμένεις στο σκαλοπάτι της σχολής, αλλά η χαρά μας για την επιτυχία σου μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα!

 

Μετά από μια προσωπική συνομιλία που είχα με την Δήμητρα Παπαντώνη έμαθα κάποια πράγματα για την ζωή της και τα όνειρά της…και μέσα από όλα αυτά μας περνάει απλόχερα το δικό της μήνυμα – ηθικό δίδαγμα…

Η Δήμητρα ξεκίνησε να ασχολείται με το μπαλέτο από την ηλικία των 3,5. Ήταν μια όμορφη ενασχόληση που είχε ως παιδί, ένα χόμπι που ούτε η ίδια γνώριζε πώς θα εξελιχθεί…
Από μικρή έλεγε πως θέλει να μεγαλώσει και να ασχοληθεί με τον χορό, μα ο περίγυρός της θεωρούσε πως ίσως είναι από αυτά τα όνειρα των παιδιών που αλλάζουν μέρα με τη μέρα ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχονται. Όμως η Δήμητρα τους διέψευσε όλους. Ήθελε να ασχοληθεί με τον χορό και να που έγινε! Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.
Τα τελευταία 3 χρόνια δούλεψε σκληρά με καθημερινές προπονήσεις χωρίς να χάσει ούτε ένα μάθημα, ούτε καν όταν γινόντουσαν διαδικτυακά, όπως δηλώνει η δασκάλα της Ζωή Ανδρίτσου. Έβαλε πείσμα και πάλεψε γι’ αυτό που αγαπάει, παρόλο που οι συνθήκες με την καραντίνα ήταν ζόρικες και η ψυχολογική φθορά τεράστια.
Όπως δήλωσε και η ίδια, με τα διαδικτυακά μαθήματα η ψυχολογία όλων των παιδιών είχε σκαμπανεβάσματα, καθώς λείπει η κοινωνικοποίηση, ο υγιής ανταγωνισμός και ίσως κάποιος να καταλήξει να μισεί αυτό που μέχρι πρότινος αγαπούσε. Όμως ενθαρρύνει τα παιδιά να μην παρατήσουν τα όνειρά τους, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες!
Ένα μέρος του ονείρου της, λοιπόν, έχει εκπληρωθεί, όπως δήλωσε. Τώρα ξεκινάει με χαρά που τα κατάφερε, αλλά και άγχος στη σχολή της, σε μια νέα πραγματικότητα που θα την οδηγήσει στην ολοκλήρωση των στόχων της.
Η ίδια δηλώνει ευγνώμων που έχει στη ζωή της την δασκάλα της, Ζωή Ανδρίτσου, με την οποία ταίριαξε από την πρώτη μέρα. Η δασκάλα της την βοήθησε στις προπονήσεις της και σε όλη την δουλειά που χρειαζόταν για να πετύχει τον στόχο της, μα πέρα από αυτό ήταν δίπλα της και την βοηθούσε καθημερινά με ό,τι την απασχολούσε. «Το ‘ευχαριστώ’ στη δασκάλα μου είναι λίγο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Δήμητρα Παπαντώνη.

Η συγχαρητήρια ανάρτηση της δασκάλας, Εβίτας Κεραμιδά στο Facebook:

Πρόσφατα έζησα μια από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές της μέχρι τώρα επαγγελματικής μου πορείας και όχι μόνο. Δυο αγαπημένες μου μαθήτριες η Αλεξάνδρα και η Σοφία πέρασαν στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού του τμήματος Καθηγητών Χορού και σε λίγα χρόνια θα έχω τη μεγάλη χαρά και τιμή να είμαστε συνάδελφοι!
Η Αλεξάνδρα, ένα παιδί γεννημένο για το χορό, με πολύ ταλέντο, αλλά και “στρατιώτης” όπως την έλεγα χαριτολογώντας, γιατί δεν επαναπαύθηκε ποτέ στις δυνατότητές της και πάντα προσπαθούσε να κάνει το μέγιστο δυνατό για να πετύχει σε αυτό που λατρεύει. Και φυσικά τα κατάφερε!
Η Σοφία, ένα παιδί που αγάπησε σταδιακά την τέχνη του χορού τόσο πολύ, ώστε να θελήσει να την υπηρετήσει με όλο της το είναι, δουλεύοντας σκληρά, έχοντας στόχο και όραμα, κάτι που την οδήγησε στο να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα!
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τα δύο μου αυτά κορίτσια! Είναι τεράστια ευλογία να μπορεί κανείς να κάνει αυτό που πραγματικά γεμίζει την ψυχή του. Είναι πολύ τυχερές και το γνωρίζω, γιατί έχω κι εγώ την ίδια τύχη!
Κυρίως, όμως, είμαι περήφανη, γιατί είναι δύο υπέροχοι άνθρωποι με ποιότητα και ευγένεια ψυχής, που δεν αναλώθηκαν σε ανταγωνισμούς και μικρότητες, ανταγωνίστηκαν μόνο τον εαυτό τους δουλεύοντας πολύ σκληρά, αλλά πάντα με σεβασμό στην τέχνη τους, στους δασκάλους και στους συμμαθητές τους. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία κατά τη γνώμη μου.
Αγαπημένες μου, σας ευχαριστώ που με διαλέξατε και μου εμπιστευτήκατε το όνειρό σας. Εύχομαι να πάτε όσο ψηλότερα γίνεται! Το αξίζετε!

 

Οι δηλώσεις της Αλεξάνδρας Καπελιώτη:

Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι πως κατάφερα κάτι πολύ σημαντικό για εμένα μέσα σε τόσες δυσκολίες και νιώθω πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Ακόμα και αν σε κάποιους μπορεί να μην φαίνεται κάτι το φοβερό, για εμένα ήταν το όνειρό μου από μωρό παιδί να καταφέρω να σπουδάσω αυτό που αγαπάω και ευχαριστώ τον Θεό που μου δείχνει τον σωστό δρόμο και τους γονείς μου που είναι δίπλα μου σε κάθε μου απόφαση.
Η δασκάλα μου, η κυρία Εβίτα, είναι σαν δεύτερη μητέρα για εμένα και εκτός από μαθήματα χορού, μου έμαθε και πολλά για την ίδια τη ζωή. Χαίρομαι που μου έδειξε τόση αγάπη και με έκανε να νιώσω ότι αυτό που κάνω είναι κάτι το ξεχωριστό.

Η Αλεξάνδρα Καπελιώτη.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Γεωργοπούλου:

Χαίρομαι πολύ που μέσα σε τόσες αντίξοες συνθήκες κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Είναι κάτι το οποίο το ονειρεύομαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Στάθηκα τυχερή που είχα δίπλα μου την καλύτερη δασκάλα, κυρία Εβίτα Κεραμιδά, αλλά και την μητέρα μου που με υποστηρίζει σε κάθε βήμα. Για εμένα είναι σημαντικό να έχουμε όνειρα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε!

Η Σοφία Γεωργοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος