FOLLOW US: facebook twitter

Τραπεζίτες: Έφτιαξαν «μικρές αγγελίες» για …«κοράκια»

Ημερομηνία: 29-06-2020 | Συντάκτης:

«Βρες το ακίνητο που σε ενδιαφέρει μέσω πλειστηριασμού»!!! Αυτός είναι ο τίτλος – κράχτης της νέα ιστοσελίδας που κατασκεύασαν οι τραπεζίτες προκειμένου να ενημερώνουν τα υποψήφια …«κοράκια» για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την πλατφόρμα με την επωνυμία «www.landea.gr», η οποία είναι ήδη στον αέρα και περιμένει υποψήφιους …«υπερθεματιστές». Αυτός είναι ο «εύηχος» τίτλος για τους «κοράκια» της αγοράς που θα τρέξουν να αρπάξουν σπίτια και λαϊκών οικογενειών που θα βρεθούν στο δρόμο για χρέη προς τις τράπεζες.

Στην ιστοσελίδα των τραπεζιτών δεν υπάρχουν φυσικά μόνο ακριβά ακίνητα. Κατοικίες που βρίσκονται σε λαϊκές γειτονιές βγαίνουν στο σφυρί. Τα συγκεκριμένα νοικοκυριά, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, χάνουν την περιουσία τους ακόμη και για μικρές οφειλές των 15.000 και 30.000 ευρώ…

Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχουν μπει ήδη 34.456 αγγελίες για πλειστηριασμό! Στον ιστότοπο κατασκεύασαν οι τράπεζες δημοσιεύονται αναλυτικά στοιχεία των ακινήτων που βγάζουν στο «σφυρί». Στην ουσία πρόκειται για «μικρές αγγελίες» στις οποίες καταγράφονται τα δεδομένα των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, λόγω απλήρωτων δανείων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

Στόχος των τραπεζιτών και των μετόχων είναι να τρέξουν ταχύτερα οι πλειστηριασμοί.

Μάλιστα η αύξηση της ζήτησης για ακίνητα που καταγράφεται από το 2018, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, θα επιταχύνει τους πλειστηριασμούς των κατασχεμένων ακινήτων εκτιμούν τραπεζικά στελέχη…

Πριν λίγες μέρες εξάλλου σε απόφαση που εξέδωσε το Eurogroup αναφέρεται κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει οριστικό τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας και να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων! Με απλά λόγια πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα.

Η δημιουργία και ενίσχυση της συγκεκριμένης πλατφόρμας «αγγελιών» δεν έγινε τυχαία. Η αρπαγή σπιτιών μέσω των ηλεκτρικών πλειστηριασμών και την λειτουργία της πλατφόρμας θα γίνεται «ήσυχα» και «αθόρυβα» με τα «κοράκια» από τα γραφεία και τους καναπέδες σπιτιών να τα «χτυπούν». Μόνο που από την άλλη πλευρά χιλιάδες άνθρωποι θα μένουν χωρίς σπίτι…

Όμως, όπως θα έλεγαν κάποιοι υπουργοί, στον…καπιταλισμό συμβαίνουν αυτά. Και σίγουρα δεν είναι “οι κομμουνιστές» (που) θα πάρουν τα σπίτια”. Τη «δουλειά» την ανέλαβαν άλλοι…

Προστασία α’ κατοικίας: Οι τράπεζες κόβουν μία στις δύο αιτήσεις για ρύθμιση δανείου

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ που δόθηκαν  στη δημοσιότητα

Μόνο στις μισές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης δανείων έχουν δώσει προτάσεις ρύθμισης. Όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή 26 Ιουνίου στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, από συστάσεως της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της κύριας κατοικίας, δηλαδή από την 1η Ιουλίου 2019 έως και την 16η Ιουνίου 2020, από τις 4.596 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους πολίτες και έχουν διαβιβαστεί στις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων (δηλαδή έχουν περάσει από την πρώτη κρίση της πλατφόρμας) μόνο στις μισές, δηλαδή στις 2.317 αιτήσεις, οι τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης έχουν δώσει προτάσεις.

Κατά τα λοιπά, μέσω της πλατφόρμας συνολικά έχουν ρυθμιστεί 67,6 εκατ. ευρώ δανειακών απαιτήσεων με υποθήκη ή προσημείωση στην κύρια κατοικία.

  • Έχει πραγματοποιηθεί διαγραφή οφειλών, ύψους 11,9 εκατ. ευρώ.
  • Εγκρίθηκε κρατική επιδότηση, μέχρι την συνολική εξόφληση των δόσεων αποπληρωμής των δανείων που ρυθμίστηκαν, ύψους 25,6 εκατ. ευρώ.

Πηγή: imerodromos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος